Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024

Το Νοσοκομείο μεταφέρθηκε αλλά οι πληροφοριακές πινακίδες έμειναν…

 

Η ιστορία του παλιού νοσοκομείου της πόλης μας με δυο λόγια για να τη μάθουν οι νέοι και να τη θυμηθούν οι παλιοί:  Λειτούργησε αρχικά στα τέλη του 19ου αιώνα ως δημοτικό Νοσοκομείο στο παλιό λιμάνι με δυναμικότητα 40 κλινών για όλα τα νοσήματα.

Πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα αρχές του 1905 ανοικοδομήθηκε στην οδό Στέφανου Δραγούμη και Ιωάννη Καποδίστρια ένα άλλο πιο σύγχρονο με τον ίδιο αριθμό κλινών όπου με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν νέα τμήματα.  

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1948 κρατικοποιήθηκε και ονομάστηκε «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων Ο Άγιος Γεώργιος» για να μετονομαστεί οκτώ χρόνια αργότερα σε «Γενικό Νοσοκομείο Χανίων» για να κατεδαφιστεί το 1958 και ν’ αρχίσει η ανέγερση ενός νέου κτηρίου με επιχορήγηση του κράτους, αλλά και της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής και που οι κλίνες του ήταν κατά 60 περισσότερες του παλιού.

 Με την πάροδο του χρόνου όλο και αυξανόταν οι κλίνες μέχρι που έφτασαν τις 335 στον αριθμό. Αυτό, όμως, το Νοσοκομείο που με Υπουργική απόφαση μετονομάσθηκε σε «Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Ο Άγιος Γεώργιος» έχει μεταφερθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2000 στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στις Μουρνιές Χανίων με δυναμικότητα 450 κλινών.

Κι ενώ το παλιό Νοσοκομείο δεν υπάρχει εδώ και 14 περίπου χρόνια οι πληροφοριακές πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί επί της κεντρικής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου παραμένουν για να παραπληροφορούν τους ξένους κυρίως επισκέπτες του τόπου μας. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε είναι ενδεικτικές της διαιωνιζόμενης αδιαφορίας από τους αρμόδιους!

DSC06827wtmk

DSC06830wtmk

Οι πληροφοριακές πινακίδες που δείχνουν την κατεύθυνση για το Νοσοκομείο!

DSC06831wtmk

Η είσοδος του παλιού Νοσοκομείου επί των οδών Στέφανου Δραγούμη και Ιωάννη Καποδίστρια 

DSC06759wtmk

 Το νέο… υπερσύγχρονο  Νοσοκομείο Χανίων 

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΦΩΣ

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com