Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στην Κρήτη

Ανανεώνεται ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και στην Κρήτη με τέσσερα επί πλέον νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα δωρεάν από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που αφίχθησαν το πρωί του Σαββάτου με το πλοίο BLUE GALAXY  της γραμμής και παρελήφθησαν από ισάριθμους οδηγούς διασώστες του ΕΚΑΒ Χανίων με επικεφαλής τον πρόεδρο των εργαζομένων Χανίων στο ΕΚΑΒ κ. Αντώνιο Κιοπέ.

Για την απόκτηση των νέων ασθενοφόρων δήλωσε περιχαρής στα Μ.Μ.Ε. ο κ. Κιοπές τα εξής: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το ΕΚΑΒ της Κρήτης με τις τέσσερις νέες κινητές μονάδες που ήρθανε από τη δωρεάν του Ιδρύματος “ Σταύρος Νιάρχος”. Είναι ένα αίτημα που είχαμε εκφράσει εμείς ως Σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων μαζί με τη διευθύντρια Κρήτης όσον αφορά την χορήγηση μιας μονάδας που να μπορεί να μεταφέρει και τα νεογνά εκ του ασφαλούς αλλά και ένα ευρύτερο αίτημα της διευθύντριας Κρήτης κυρίας Μάγδα Ζεάκη για τη χορηγία του Ιδρύματος “ Σταύρος Νιάρχος”. Τα ασθενοφόρα αυτά μόλις που ήρθαν στα Χανιά έχοντας προορισμό το Ηράκλειο για να γίνει ένας συντονισμός των ασυρμάτων και κάποιες άλλες διαδικασίες. Στη συνέχεια η μονάδα νεογνών θα διατεθεί στα Χανιά όπως ήταν το αρχικό μας αίτημα και οι άλλες τρεις μονάδες θα κατανεμηθούν από μία στους άλλους Νομούς. Να σημειωθεί ότι παλαιότερα έχουμε ζήσει άσχημες σκηνές με τα παλιά ασθενοφόρα…» Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «ο στόλος μας έχει ανανεωθεί με τα πέντε καινούργια ασθενοφόρα που είχαν έρθει πριν από 1,5 χρόνο για τα Χανιά και τώρα με αυτή τη μονάδα που είναι πολύ σημαντική. Περιμένουμε επίσης στο τέλος του μήνα να έρθουν τέσσερα τετρακίνητα οχήματα ασθενοφόρα για δύσβατες περιοχές της Κρήτης εκ των οποίων το ένα θα μείνει στα Χανιά και δύο οχήματα μικρού όγκου. Την Τρίτη θα μεταβούν συνάδερφοι από όλη την Κρήτη για  να εκπαιδευθούν στη λειτουργικότητα των μονάδων διότι έχουν ιατρικά μηχανήματα που χρειάζονται εξειδικευμένο χειρισμό.  Εκείνοι στη συνεχεία θα εκπαιδεύσουν τους υπόλοιπους συνάδερφους για τον χειρισμό των μονάδων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο Υγείας, τον κ. Πολάκη, στην ΑΝΕΚ για την δωρεάν μεταφορά των ασθενοφόρων, στη διεύθυνση του ΕΚΑΒ και κυρίως στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι δωρεές και μπορούμε να είμαστε ακόμα ποιο χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας.

Σημειώνεται ότι:  «Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πολυχώρος συνολικής έκτασης 210.000 μ², ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις. Αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και βρίσκεται στον Φαληρικό όρμο, υπαγόμενο διοικητικά στο Δήμο Καλλιθέας».   

_DSC9235 _DSC9240 _DSC9241 _DSC9242 _DSC9244 _DSC9248 _DSC9249 _DSC9251 _DSC9254 _DSC9255 _DSC9265 _DSC9267 _DSC9269 _DSC9272 _DSC9278 _DSC9285 _DSC9286 _DSC9289 _DSC9292 _DSC9295 _DSC9299 _DSC9306 _DSC9307

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com