Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Λαϊκή αγορά και στα Κουνουπιδιανά κάθε Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου για πρώτη φορά λειτούργησε λαική αγορά στα Κουνουπιδιανά, παράλληλα με αυτήν στην οδό Μίνωος στο Κουμ Καπί. 

Ευχαριστημένοι οι παραγωγοί και οι έμποροι για τη νέα λαϊκή η οποία – όπως και στα Χανιά – λειτουργεί με τους όρους και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοιού. 

Ευχαριστημένοι γενικά και οι κάτοικοι της  κωμόπολης και των γύρω από αυτήν χωριών του Ακρωτηρίου, με αρκετές όμως, ενστάσεις και παράπονα για την ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης οδού με την  ονομασία “Ακρωτηρίου”. Βασικότερο πρόβλημα ότι είναι στενή οδός και στερείται πεζοδρόμησης. 

Από την πρωϊνή μας επίσκεψη του Σαββάτου στη νέα αυτή λαϊκή αγορά, συνομιλήσαμε με αρκετούς παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές αλλά και κατοίκους της οδού, καταγράφοντας ενδεικτικές αντιδράσεις.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Στιγμιότυπα από τη νέα λαϊκή στα Κουνουπιδιανά 

Γιώργος Βιζιράκης, παραγωγός: “Η κοινωνία των Κουνουπιδιανών και της ευρύτερης περιοχής μας υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα, καλά θα πάμε”. 

Η Παναγιώτα ως καταναλωτής υπογράμμισε: “ Μένω στα Κουνουπιδιανά και χάρηκα που ήρθε η λαϊκή αγορά”. 
Γιώργος Βογιατζάκης καταναλωτής. “ Πρώτη μέρα είναι και οι τιμές όπως βλέπω είναι πολύ καλές”  
Ανδρέας Γιεζουράν παραγωγός. “Από τον Δραπανιά ήρθα και ως πρώτη μέρα και πρωί ακόμα έχει κίνηση η αγορά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι”.
Η Αγγελική από τα Κουνουπιδιανά δηλώνει. “Εγώ δεν οδηγώ και είμαι ευχαριστημένη που ήρθε κι εδώ η λαϊκή”.  
Αρτέμης Μανατάκης, έμπορος. “Πρωί είναι ακόμα αλλά κάναμε σεφτέ και όλα δείχνουν πως θα πάμε καλά. Πρώτη μέρα είναι και όπως έχουμε συμφωνήσει συμμετέχουμε εδώ με το 50%. Το άλλο μισό είναι σήμερα στα Χανιά. Σχολιάστηκε μόνο που δεν ήρθε εδώ τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο προέδρων, προτίμησαν να μείνουν και οι δύο στο άλλο 50% στην πολη”.  
Αναστασία Τσαλδάρη, καταναλωτής. “Κοντά στα Κουνουπιδιανά μένω και χάρηκα που θα έχουμε κι εδώ λαϊκή. Καλές είναι οι τιμές όπως καλά είναι και όλα τα είδη”.  
Κατερίνα καταναλωτής,  “Είμαι από το Καμπάνι και βλέπω πολύ θετικά την λειτουργία της λαϊκής στα Κουνουπιδιανά. Καλώς ήρθαν οι άνθρωποι και με το καλά να τελειώσει αυτή η άσχημη κατάσταση για να συμμετέχουν όλοι και όχι μόνο το 50% εδώ και το άλλο 50% στα Χανιά”.
Πόπη, κάτοικος της οδού Ακρωτηρίου. “ Δεν είμαι αντίθετη που ήρθε η λαϊκή στα Κουνουπιδιανά, αλλά είμαι αντίθετη με την επιλογή της συγκεκριμένης οδού επειδή είναι μία από τις τρεις κεντρικές αρτηρίες των Κουνουπιδιανών.   Θέλω επίσης ως κάτοικος της οδού, μετά που θα τελειώσει το ωράριο τους και αναχωρήσουν, να γίνει σωστός καθαρισμός και απολύμανση”.  
Ζαχαρίας Αλυγιζάκης παραγωγός. “Πρώτη μέρα και πρωί ακόμα αλλά υπάρχει ενδιαφέρον. Βέβαια ο δρόμος είναι στενός και χωρίς πεζοδρόμια αλλά χωρέσαμε με το 50% της συμμετοχής εξαιτίας της κατάστασης”.   
Βέτα καταναλωτής. “Στον Καλαθά μένω και είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθε η λαϊκή στα Κουνουπιδιανά. Δεν θέλω να πηγαίνω στα Χανιά εξαιτίας του κορωνοϊού αλλά και για οικονομικούς λόγους”.  
Γιώργος Βενετάκης παραγωγός. “Πρωί είναι ακόμα αλλά τα σημάδια είναι καλά. Ο δρόμος είναι λίγο στενός αλλά χρειαζόταν η λαϊκή στα Κουνουπιδιανά. Δεν πρέπει, όμως να χαλάσει από τα Χανιά η λαϊκή του Σαββάτου, αλλά λόγω κορωνοϊού μοιραστήκαμε μισοί, μισοί”
Γιάννης Μπροκαλάκης καταναλωτής. “Από το Καμπάνι ήρθα και κάνω μια περιήγηση να δω τιμές και είδη. Καλά τα βλέπω μέχρι στιγμής. Χρειαζόταν η λαϊκή στα Κουνουπιδιανά”.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com