Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Η τέχνη του μαχαιροποιού θέλει μεράκι και υπομονή

SONY DSC

Γυρνώντας το ρολόι του χρόνου μερικές δεκαετίες πίσω τότε που οι τεχνίτες κρητικών μαχαιριών ήταν αρκετοί σε όλη την Κρήτη, οι άνθρωποι αυτοί απασχολούσαν μαθητευόμενους  επειδή υπήρχε φτώχεια που δεν έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να σπουδάσουν.  Έτσι, λοιπόν, πολλά παιδιά έμπαιναν αμέσως μετά το δημοτικό σχολείο στη δουλειά για να μάθουν την τέχνη και να μπορούν μελλοντικά να ζήσουν την  δική τους οικογένεια.

Ένα από αυτά είναι και ο κ. Ιωάννης Κλίνης όπου το έτος 1971, όντας ακόμα παιδί, μυείται στην τέχνη της κρητικής μαχαιροποιίας, πλάι στους καλύτερους τεχνίτες της εποχής. Με γνώμονα τη θέληση και την όρεξη για δουλειά, έχοντας αποκτήσει συγχρόνως και την κατάλληλη εμπειρία, ξεκινά το δικό του εργαστήριο με ελάχιστα τεχνικά μέσα. Η αγάπη και το πάθος του τον οδηγούν τόσο στην εξέλιξη της τέχνης όσο και της τεχνικής του, καθιστώντας τα μαχαίρια του στα ποιοτικότερα του νησιού. Η πολιτιστική αξία του κρητικού μαχαιριού επιτρέπει έως και σήμερα την αδιάκοπη συνεργασία της επιχείρησης με τους περισσότερους εμπόρους της Κρήτης.  Έτσι λοιπόν, πιστοί στη φημισμένη κρητική παράδοση οι υιοί του Ιωάννη Κλίνη (Μανώλης και Γιώργος) ακολουθούν το δρόμο, που χαράσσει ο πατέρας τους εδώ και δεκαετίες.

Οι φωτογραφίες αυτές είναι από την πρόσφατη ξενάγηση που μας έκανε στο εργοστάσιο τους στο Ηράκλειο ο κ. Κλίνης λέγοντάς μας: «Η τέχνη του μαχαιροποιού θέλει μεράκι και υπομονή γιατί οι περισσότερες ώρες της δουλειάς είναι στο καμίνι». Περισσότερα θα δείτε στην ιστοσελίδα τους στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://www.klinisknives.gr  

 SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com