Τρίτη , 27 Φεβ 2024

Η Χαλάστρα μια όμορφη κωμόπολη στην καρδιά του κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Δήμος Χαλάστρας απέχει 20 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη στην ανατολική πλευρά του ποταμού Αξιού, στην καρδιά της ευλογημένης γης του κάμπου στην Κεντρική Μακεδονία.  

Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα ιστορικά και πολιτιστικά θέματα θα δείτε μέσα από το ημερολόγιο του δραστήριου Κέντρου Νεότητος Χαλάστρας του οποίου τον σύνδεσμο, μας μεταβίβασε μαζί με τις ευχές της η ηλεκτρονική μας φίλη κυρία  Χρυσούλα Καψωμένου καταγόμενη από την Χαλάστρα όπου στις εσωτερικές του σελίδες φιλοξενούνται πίνακες του λαϊκου ζωγράφου Σωτήρη Ζήση του οποίου οι πίνακες απεικονίζουν στιγμιότυπα από τη ζωή στον τόπο αυτό όπως ήταν πριν από έναν αιώνα.  

https://www.facebook.com/kostas.tsiotskas/posts/pfbid0T31A3y1G9SLCWLNgDuKAB7rCfVBsjBVJ4Gp4GUFjK8Dfq3ZcXses9vGkQieUkkBql

Φωτογραφία Χρυσούλας Καψωμένου: Τον παλιό εκείνο τον καιρό… Στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης μια ζεστή οικογενειακή βραδιά του χειμώνα… Η γιαγιά στο πρόσταγμα του νοικοκυριού, λέει παραμύθια στα εγγόνια της ενώ οι νύφες της φτιάχνουν νήμα από το μαλλί, οι γιοι της ξεκουράζονται από τις αγροτικές δουλειές, το τζάκι αναμμένο, το ψωμί πάντα χειροποίητο, στο ντουλάπι. 

Επίσης πολλά και όμορφα στιγμιότυπα παραθέτουμε από την περσινή μετάβαση στη Χαλάστρα δύο καλών μας φίλων, του Παύλου Μπουζάκη και της Σοφίας Δουλαβέρη.  

Από το “Επαρχιακό φως”, που μαζί με εγκάρδιες ευχές για το 2024 επισημαίνουμε ακόμα ότι η παρούσα ιστοσελίδα τιμά τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα από το 2007 φιλοξενώντας χιλιάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις δίχως οικονομική υποστήριξη από πουθενά…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com