Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

Γιορτάστηκε ο Άγιος Αλέξανδρος στις Μουρνιές

 

Σημαιοστολισμένος από χθες ο τρίκλιτος περικαλλής Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Μουρνιών εκ των οποίων το δεξιό κλίτος, είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αλέξανδρο, το οποίο λειτουργήθηκε πανηγυρικά προσελκύοντας κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού όπως και σήμερα αρκετούς προσκυνητές.

Η εορταζόμενη εκκλησία θεμελιώθηκε το 1978 επί μητροπολίτου κ. Ειρηναίου και μέχρι σήμερα έχει ανακαινισθεί δύο φορές με πρώτη το 1990 και την εκ θεμελίων ανακαίνιση της το 2001-2002.   

Για τον Άγιο Αλέξανδρο, πιστεύεται, ότι ο Θεός διατήρησε το Λείψανο Του σε τόσο θαυμαστή κατάσταση αφθαρσίας, διότι είναι ο μόνος Άγιος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ που αξιώθηκε επισκέψεως της Αγίας Τριάδος με μορφή τριών Αγγέλων.

Κατά την διάρκεια αυτής της επισκέψεως, ή Αγία Τριάς μέχρι που άγγιξε τον Άγιο, και αυτό το άγγιγμα προφανώς ήταν που έκανε το σώμα του απρόσβλητο στην φθορά. Θαυμαστός ο Τριαδικός Θεός, ο ενδοξαζόμενος εν τοις Άγίοις Αυτού!

Ό Άγιος Αλέξανδρος αναχώρησε για την Ουράνιο Βασιλεία την 30ή Αυγούστου του 1533, σε ηλικία 85 ετών.  

image0010

image0013

image0014

image0015

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com