Ανακοίνωση

Επισημάνσεις στη συνάντηση κρεοπωλών Νομού Χανίων

 

 DSC04606wtmk

Επισημάνσεις και ανησυχίες για τα μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Χανίων συζητήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ τους στα Χανιά.

Με δηλώσεις τους στο «Επαρχιακό φως» ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, αντίστοιχα του Συλλόγου Κρεοπωλών  Ιωσήφ Κουρομιχελάκης και Κώστας Φιωτάκης  εξέφρασαν την ανησυχία των μελών τους. «Είναι επιτακτική ανάγκη να επιληφθούν οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες με εντατικούς ελέγχους στα εισαγόμενα κρέατα τα οποία ενδεχομένως να “βαπτιστούν ελληνικά”. Οι εισαγωγείς έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό για την προέλευση των ζώων και οι ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους να επανδρωθούν ούτως ώστε να αποτρέψουν έναν αθέμιτο παραπλανητικό ανταγωνισμό εξαπατώντας το καταναλωτικό κοινό. Να υπάρχουν πινακίδες στα καταστήματα πώλησης για την προέλευση των αρνιών. Εμείς ως Σύλλογος εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους ντόπιους παραγωγούς και αυτό αποδεικνύεται με ευκολία στους ελέγχους που μας κάνουν αλλά και στα μάτια των καταναλωτών που θα βλέπουν ευκρινέστατα την σφραγίδα πάνω στα κρέατα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κουρομιχελάκης, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Φιωτάκης επεσήμανε: «Δυστυχώς, συνεχίζεται η παραπλάνηση των καταναλωτών από το παραεμπόριο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πουλάμε ντόπιο ποιοτικό κρέας. Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους να προστατέψουν τους καταναλωτές από διάφορες παρανομίες αλλά και εμάς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών», για να καταλήξει ότι «ο Σύλλογος έχει βοηθήσει και θα συνεχίζει να βοηθά διάφορα Ιδρύματα».

Με δήλωσή του επίσης ο Αριστείδης Κιμιωνής, μέλος του Συλλόγου, επισημαίνει ότι «οι επαγγελματίες που πωλούν πιο φθηνά από την αγορά κερδίζουν από επιστροφή του ΦΠΑ πού σημαίνει ότι χάνει το κράτος».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Η-ταυτότητα-για-την-εφημερίδα-και-σε-αυτοκόλητα - Αντιγραφή

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com