Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Εορταστική εκδήλωση προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων από Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χανίων

 

SONY DSC

Μια όμορφη εκδήλωση για την τρίτη ηλικία με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Την εκδήλωση, που περιλάμβανε τραγούδια από χορωδία, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις στίχων και χορό, οργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

Εκ μέρους του δημάρχου Χανίων ο αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης, υπογράμμισε τα εξής: « Η σημερινή εκδήλωση – αφιέρωμα στους ηλικιωμένους αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε μια γενιά που πρόσφερε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και που παραμένει ακόμα ενεργή στην στήριξη του οικογενειακού θεσμού. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην κοινωνία, με προσπάθειες που αποσκοπούν στην προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους» για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι « στο Δήμο Χανίων λειτουργεί σήμερα ένα πρότυπο δίκτυο με 10 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που παρέχουν υποδειγματική ιατρική φροντίδα και ψυχαγωγία στα μέλη τους…».

Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι «θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε και να φροντίζουμε με πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον, αυτούς που μας μεγάλωσαν. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους εσάς, που βρίσκεστε πάντα δίπλα μας και μας χαρίζετε τη ζεστασιά και τη φροντίδα σας χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα».   

Αμέσως μετά στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ, αλλά και η ζωντάνια που προσδίδεται στις δομές των ΚΑΠΗ, η καθημερινή έννοια για τα παιδιά και τα εγγόνια σας, το ενδιαφέρον σας για την πορεία της χώρας μας, αποδεικνύει ότι, είχατε, έχετε και θα έχετε πάντα ρόλο στην κοινωνία μας» για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι « αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι αυτό για το οποίο αγωνιστήκατε. Αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν τιμά κανέναν. Πρέπει επειγόντως οι νεώτεροι να κοιτάξουμε πίσω, να δούμε ως παράδειγμα τον αγώνα που εσείς δίνατε καθημερινά, για να αλλάξουμε με την σειρά μας τα κακώς κείμενα της σημερινής εποχής».

Ο ίδιος συνέχισε τον χαιρετισμό του με φιλοφρονήσεις που συγκίνησαν την τρίτη ηλικία για να καταλήξει ως εξής: «Η δική σας πορεία στην ζωή, μας διδάσκει ότι η ψυχή ποτέ δε γερνάει. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, που, αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζετε στην ψυχή και στη σκέψη μας… τη σοφία σας. Να είσαστε πάντα καλά και χαρούμενοι». 

Μεταξύ των ηλικιωμένων, μελών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων που συμμετείχαν σε απαγγελίες στίχων ή παίζοντας θεατρικά δρώμενα ή χορεύοντας και ο ριμαδόρος συνεργάτης των «Χ.Ν.» Γιάννης Μαλαξιανάκης, ο οποίος, μάλιστα, αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο: «Άδολη Φιλία» με ρίμες σε πράξεις που ανταλλάσει μ’ έναν άλλον επίσης ριμαδόρο και συνεργάτη και αυτόν της εφημερίδας, τον Γεώργιο Καμβυσέλλη, και που έχουν δημοσιευθεί στη μόνιμη στήλη τους στα «Χ.Ν.».   

 Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά, ενώ πλάνα από την βιντεοσκόπηση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.  

Γιάννης Η. Κάκανος

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

???????????????????????????????

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

Οι διαφημίσεις στα έντυπα μας είναι φθηνές και στηρίζουν την προσπάθεια διατήρησης χιλιάδων εκδηλώσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστοσελίδας μας. Το «Επαρχιακό φως» ως έντυπο τυπώνεται σε χαρτί πολυτελείας στα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» με δέκα χιλιάδες τεύχη που διανέμονται δωρεάν σε όλη την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις όσων  επιθυμούν να συμπεριληφθούν σ’  ένα από τα επόμενα τεύχη μας οφείλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα της σελίδας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com