Κυριακή , 3 Δεκ 2023

Εορταστική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κύρια αστικά κέντρα της χώρας μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και τη διάδοση σε όλη την ελληνική επικράτεια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο με εορταστικό χαρακτήρα “Η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”. 

Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου στην καφετέρια “Φειδίας”, έχοντας πρωτεργάτρια την καθηγήτρια φιλόλογο Βίκυ Κόλλια και τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Χανίων με τροχονόμους παρουσίας και της διοικήτριας τους  αστυνόμου Β’ Μάρθας Κίτσιου κάνοντας αλκοτέστ σε πελάτες του καταστήματος που αποδεχόταν την διαδικασία της μέτρησης, ενώ ταυτόχρονα συζητούσαν μαζί τους, επισημαίνοντας σε όλους για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν στις περιπτώσεις όταν πρόκειται να οδηγήσουν, ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” και στο “Επαρχιακό φως” η διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Χανίων αστυνόμος Β΄ Μάρθα Κίτσιου τόνισε: “ Είμαστε με το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς και το Δίκτυο Εθελοντών του, τον Ερυθρό Σταυρό  και τη συντονίστρια της εκδήλωσης Βίκυ Κόλλια του συλλόγου “Ναι στη ζωή” με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και αρκετούς συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών, αρκετοί να είναι φοιτητές και μαθητές ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία. Ένα σημαντικό μήνυμα πρόληψης με διάλογο τον οποίο  θα κάνουμε μαζί με μετρήσεις αλκοτέστ για όσους πελάτες της επιχείρησης το επιθυμούν καθόσον όταν διασκεδάζουν και πρόκειται στη συνέχεια να οδηγήσουν  να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή να έχουν άτομο οδηγό στην παρέα που δεν θα έχει καταναλώσει αλκοόλ για να πάει τους υπόλοιπους που θα έχουν καταναλώσει με ασφάλεια στα σπίτια τους”.   

Από μεριάς της η συντονίστρια της εκδήλωσης Βίκυ Κόλλια υπογράμμισε: “ Σήμερα 21 Οκτωβρίου εδώ στο καφέ – μπαρ “Φειδίας” στην πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων γιορτάζουμε όπως κάθε χρόνο την Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα. Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βραδινές πάντοτε ώρες δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για να προσέχουμε προστατεύοντας τη ζωή μας καταναλώνοντας αλκοόλ λελογισμένα  και να μην οδηγούμε όταν έχουμε υπερβεί τα όρια. Ένας από τους βασικούς λόγους της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και στην Κρήτη προκαλείται από την υπερκατανάλωση αλκοόλ τόσο από μεγάλους στην ηλικία όσο και από νέα παιδιά ακόμα. Απόψε, λοιπόν, σε αυτή την όμορφη διδακτική εορταστική βραδιά θα μπορέσουν όσοι θέλουν να μετρηθούν με αλκοτέστ από άνδρες της Τροχαίας και την διοικητή της υπηρεσίας τους που θα είναι μαζί μας ώστε να διαπιστώσουν οι ίδιοι πόση ποσότητα αλκοόλ μπορούν να καταναλώσουν για να είναι ασφαλείς ή σε διαφορετική περίπτωση να μετακινηθούν με ασφάλεια με κάποιον άλλο τρόπο” 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι πολιτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com