Ανακοίνωση

ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: Διαγωνισμός Μηχανικής – Best Chania


eparxiakofos.gr_image0007

Θεωρώντας ανάγκη την ανάδειξη της πολυτεχνειακής – μηχανικής παιδείας, ο φοιτητικός σύλλογος  – BEST Chania –  του Πολυτεχνείου Κρήτης (Κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης)  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής (European BEST Engineering Competition) το περασμένο Σαββατοκύριακο, 22-23 Φεβρουαρίου 2014,  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Στο διαγωνισμό αυτό, τετραμελείς ομάδες φοιτητών (160 φοιτητές στο σύνολο) διαγωνίστηκαν επιτυχώς σε 2 κατηγορίες: την πρώτη ημέρα στην εύρεση βέλτιστης λύσης ενός επιχειρησιακού προβλήματος (case study) και την δεύτερη στη δημιουργία ενός καινοτόμου ενεργειακά αυτόνομου πρότυπου θερμοκηπίου από ευτελή υλικά (team design).

Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι φοιτητές να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες, καθώς και το δημιουργικό και ομαδικό τους πνεύμα, προκειμένου να συναγωνιστούν πάνω σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία.

Η νικήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας προκρίθηκε στον Εθνικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Μάιο, για να διεκδικήσουν μία θέση στον μεγάλο Πανευρωπαϊκό τελικό στη Λετονία.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com