Ανακοίνωση

Άφιξη μεταναστών στην Παλαιόχωρα σήμερα το πρωί 1 Απριλίου 2014 (Και βίντεο)

SONY DSC

Με το πρώτο φως της αυγής, σήμερα το πρωί, ήταν όλα έτοιμα στην μαρίνα της Παλαιόχωρας για να υποδεχτούν προσωρινά τους νέους θαλασσοδαρμένους επισκέπτες. Το κράτος λειτούργησε ανθρώπινα και υπεύθυνα σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, όπως την Πολιτική Προστασία Σελίνου, και τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Καντάνου με ομάδα γιατρών.

Η ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ετοιμάσει ροφήματα για μικρούς και μεγάλους, κρουασάν, ψωμί, νερό, γλυκά, ενώ το προσωπικό του ΕΚΑΒ με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καντάνου, είχαν έτοιμα όλα τα μέσα που διαθέτουν για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη.

Το μικρό λιμάνι ή μαρίνα όπως μελετήθηκε στην Παλαιόχωρα, δεν προσφέρει την δυνατότητα να καταπλέουν μεγάλα σκάφη όπως είναι το συγκεκριμένο που έφερε τους δυστυχισμένους ανθρώπους από άλλες χώρες οι οποίοι αναζήτησαν καλύτερες μέρες στο άγνωστο με οδηγό την ελπίδα.

Το «παρών» στην άφιξη των μεταναστών είχε και ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Γεώργιος Δερμιτζάκης, που μας είπε: «Βρισκόμαστε εδώ στη μαρίνα της Παλαιόχωρας από τις 6.30 το πρωί για να υποδεχτούμε τον αριθμό των 331 μεταναστών εκ των οποίων από αυτούς το 1/3 είναι γυναίκες και παιδιά.  Έχουν έρθει μέχρι τώρα 4 λεωφορεία, δύο της Αστυνομίας και δύο της Πολεμικής Αεροπορίας που θα παραλάβουν και θα μεταφέρουν τους επισκέπτες μας στα Χανιά. Για την υποδοχή η ομάδα Πολιτικής προστασίας του Σελίνου έχει ετοιμάσει να τους προσφέρει ένα ρόφημα και το Κέντρο Υγείας Καντάνου είναι σε επιφυλακή για τις οποιοδήποτε ανάγκες υπάρξουν για νοσηλεία».

Η πρώτη άφιξη μεταφερομένων με το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού αποβίβασε στις 9.20 π.μ. στην προβλήτα της μαρίνας 40 γυναικόπαιδα. Ήταν όλοι καλά στην υγεία τους και παρά την κούραση αυτής της ταλαιπωρίας, τα πρόσωπά τους ήταν γελαστά. Ακολούθησαν στη συνέχεια και οι επόμενες αφίξεις άλλες με μικρά καΐκια και άλλες με το σκάφος του Λιμενικού. Κάποιοι ένιωθαν αδιαθεσία και τους προσφέρθηκε από την ομάδα των γιατρών και του ΕΚΑΒ οι πρώτες βοήθειες.

Το Λιμενικό Σώμα που είχε αποκλειστικά την ευθύνη στο συγκεκριμένο σημείο λειτούργησε άψογα με άριστο συντονισμό που γινόταν από τον υπολιμενάρχη του Λιμεναρχείου Χανίων Πλωτάρχη και χειριστή ελικοπτέρων κ. Γιάννη Ορφανό. Το ίδιο άψογα λειτούργησε η Αστυνομία και όλες οι Υπηρεσίες και οι φορείς, γεγονός που συζητήθηκε θετικά από πολλούς κατοίκους της Παλαιόχωρας που έδωσαν κι εκείνοι το δικό τους παρόν.

Με δήλωσή του στα «Χ.Ν.», μετά τις πρώτες αφίξεις, ο υπολιμενάρχης κ. Γιάννης Ορφανός υπογράμμισε ότι «γύρω στις 9.20 αποβιβάστηκαν τα πρώτα γυναικόπαιδα 42 στον αριθμό εκ των οποίων τα δύο είναι βρέφη ηλικίας 4 και 7 μηνών και μέχρι αυτή τη στιγμή και 44 άνδρες. Συνδράμουν στην προσπάθεια και αλιευτικά σκάφη της Παλαιόχωρας, ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη». 

Εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας του Σελίνου ο αναπληρωτής του προέδρου κ. Πολύδωρας Μαρκουλάκης, επεσήμανε: «Μέχρι τώρα έχουν έρθει 4 αφίξεις με την πρώτη γύρω στις 9.20΄ με  συνολικό αριθμό γύρω στους 80 από τους 331 που είναι ο τελικός αριθμός».  

Σ.Σ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν 345 και όχι 331 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Περισσότερα αύριο Τετάρτη στα “Χανιώτικα νέα” 

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Η ώρα είναι 8.18 και οι μετανάστες παραμένουν ακόμα στο πλοίο

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com