Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Τρύγος και πάτημα για να μάθουν τα παιδιά την παράδοση (Και βίντεο)

Μαθαίνοντας στα νέα παιδιά τις δουλειές του χωριού περασμένων χρόνων που αφορούσαν το αμπέλι, πραγματοποιήθηκαν και φέτος για ένατη συνεχή χρονιά διήμερες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας, στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι με τρυγοπατήματα, πλαισιωμένη και με άλλες δράσεις που έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου το πρόγραμμα περιελάμβανε ζωγραφική και κατασκευές από πλαστελίνη με θέμα το αμπέλι, το σταφύλι, το πατητήρι αλλά και παράσταση Καραγκιόζη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής αναβίωσε το πάτημα των σταφυλιών με πολλά μικρά παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία πατήματος μέσα στο πατητήρι.

Στην πολιτιστική δράση συμμετείχαν και άλογα που μετέφεραν τα κοφίνια με τα σταφύλια τα οποία έριχναν μέσα στο παραδοσιακό πατητήρι του Κρητικού σπιτιού. Η γιορτή πλαισιωνόταν με νοικοκυρές και νοικοκύρηδες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που παρασκεύαζαν με τον μούστο νόστιμη μουσταλευριά και έψηναν σουβλάκια για τη μεγάλη πολιτιστική γιορτή η οποία προσέλκυσε αρκετό κόσμο.

Το «παρών» έδωσε και φέτος στην εκδήλωση ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος «Αροδαμός» με μικρούς χορευτές που χόρεψαν διάφορους χορούς. Το κέφι άναψε και η γιορτή των τρυγοπατημάτων κράτησε μέχρι αργά το βράδυ προσφέροντας χαρά σε εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως, όμως στα μικρά παιδιά.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Σούδας απέδειξε ότι μπορεί να συνεχίζει τις πολυποίκιλες δράσεις του με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης σημειώνοντας σε κάθε εκδήλωση επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Δημήτριος Κλωθάκης.
Ο πρώην πρόεδρος κ. Γιάννης Φωκάς παρουσίασε την εκδήλωση

Στην διαδικασία συμμετείχε και η 2η ομάδα Ναυτοπροσκόπων Χανίων

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com