Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας (Και βίντεο)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στα Χανιά η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, με την τέλεση Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο εορτάζον κεντρικό κλίτος του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων της παλιάς πόλης των Χανίων. 

Στη συνέχεια και περί 11.30’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία και διαβάστηκε από την υπαστυνόμο Β’ Παρασκευή Νικηφοράκη  Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όπου, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα εξής: «Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη. Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία» για να καταλήξει με αναφορά στους νεκρούς αστυνομικούς που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, αναφέρθηκαν και ευχήθηκαν σε όλο το ένστολο και πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. χρόνια πολλά, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο. 

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιείται έως και την Πέμπτη, εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για λογαριασμό της τράπεζας αίματος του Σώματος καθώς και παιδιών πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.  

Γιάννης Η. Κάκανος   www.yanniskakanos.gr  

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 Πάνω: Στιγμιότυπα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων με το κεντρικό κλίτος αφιερωμένο στον Άγιο Αρτέμιο να εορτάζει και κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου με τη δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο. 

SONY DSC

???????????????????????????????

SONY DSC

???????????????????????????????

???????????????????????????????

SONY DSC

Η υπαστυνόμος Β’ Παρασκευή Νικηφοράκη  

eparxiakofos_gr_0026

eparxiakofos_gr_0030

???????????????????????????????

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com