Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ψυχοσάββατο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη παρουσία και αστυνομικών

 

Ομάδα εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Γεώργιο Λυμπινάκη έδωσαν το παρών το πρωί του Σαββάτου  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη κατά την λειτουργία του Ψυχοσάββατου μαζί με άλλους προσκυνητές προσκομίζοντας δίσκο με κόλλυβα για τις ψυχές των συναδέλφων τους που έπεσαν θύματα κακοποιών. 

Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας δεν ακολούθησε όπως άλλες χρονιές επίσημη εκδήλωση στο μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, αλλά με μια συμβολική κατάθεση στεφάνου τιμήθηκαν οι μνήμες των Πεσόντων αστυνομικών, ενώ μοιράστηκαν κόλλυβα και αρτάκια σε αστυνομικούς εντός του Μεγάρου. 

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” και στο “Επαρχιακό φως” ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων Στυλιανός Σεληνιωτάκης, επεσήμανε ότι “σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, το πρώτο ψυχοσάββατο του έτους πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή – μνημόσυνο και για τους συναδέλφους μας που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος όπως για παράδειγμα ο Στάθης Λαζαρίδης, ο Αντώνης Κοπασάκης, ο Στυλιανός Μπερτσουλάκης και ο Μιχάλης Σπανουδάκης. Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας όμως οφείλουν να μην έχουν ένα ξύλινο και τυπικό λόγο αλλά ένα ουσιαστικό. Εμείς εδώ στα Χανιά όπως και σε πανελλήνιο επίπεδο από άλλους συνδικαλιστές αναρωτιόμαστε. Ποιος άλλος επαγγελματικός τομέας στην Ελληνική επικράτεια έχει τόσους νεκρούς όσο η Ελληνική Αστυνομία; Κανένας άλλος επαγγελματικός κλάδος δεν έχει χάσει 137 άτομα εν ώρα καθήκοντος και κυρίως εν ώρα ειρήνης. Παρά ταύτα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στην αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας θα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων στο Μνημείο τους και θα μοιραστούν κόλλυβα”. 

Στιγμιότυπα με αστυνομικούς στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη και στο Αστυνομικό Μέγαρο

 

Στιγμιότυπα εντός και εκτός του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη με προσκυνητές να παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία και να μοιράζουν κόλλυβα. 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com