Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Αναστάτωση από έκρηξη και καπνούς σε Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Νεροκούρου

Φόβος και ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και νήπια  επικράτησε στις 09.30’ το πρωί της Πέμπτης μετά από έκρηξη που προηγήθηκε και καπνούς που ακολούθησαν εντός του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή Νεροκούρου.  

Έγκαιρη, όμως, υπήρξε η εκκένωση του κτιρίου όπως και της  κινητοποίησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της Αστυνομίας – Τροχαίας με περιπολικά και δικυκλιστές, ενώ αμέσως μετά κατέφτασε και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ. 

 Όπως μας πληροφόρησαν, η αιτία του κακού προκλήθηκε από τον ηλεκτρολογικό πίνακα του κτιρίου. Μετά την πρώτη μικρή έκρηξη ακολούθησαν και άλλες μικρότερες που κατέστρεψαν ολοσχερώς τον ηλεκτρολογικό πίνακα γεμίζοντας το εσωτερικό του κτιρίου με καπνούς προκαλώντας για λίγη ώρα αποπνιχτική την ατμόσφαιρα. 

Ευτυχώς, όπως άλλωστε μας διαβεβαίωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων κα Ελένη Ζερβουδάκη, “από την όλη κατάσταση δεν έπαθε κανένας τίποτα και όλα τα παιδιά  που ήταν περίπου 50 είναι σώα και αβλαβή, βρίσκονται σε ένα πολύ ασφαλή χώρο εδώ στην περιοχή όπου τα απασχολούν οι εκπαιδευτικοί μέχρις ότου τα παραλάβουν οι γονείς τους”. 

Η ίδια συνεχίζοντας επεσήμανε ότι “ ειδοποιηθήκαμε σήμερα εκτάκτως ότι εδώ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό ακούστηκε ένα δυνατός κρότος που προκάλεσε καπνό και προήλθε από βραχυκύκλωμα  του ηλεκτρολογικού πίνακα. Ευτυχώς, όμως, ο Τεχνικός ασφαλείας βρισκόταν ήδη εδώ και με τον πυροσβεστήρα κατάφερε να αποσβέσει την όλη δύσκολη κατάσταση. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει όλοι οι Τεχνικοί έλεγχοι, έχουμε πιστοποίηση ηλεκτρολόγου, όλα δούλεψαν ευτυχώς πολύ καλά. Ο Σταθμός θα επαναλειτουργήσει  εφόσον βεβαιωθούμε ότι όλα είναι σε πλήρη αποκατάσταση”.. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Η κυρία Ελένη Ζερβουδάκη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com