Πέμπτη , 30 Μαρ 2023

Ολοταχώς για “συμμαχίες” με κατάργηση των μπόνους και αύξηση του πλαφόν εισόδου στη βουλή

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Η διαχρονική πολιτική τακτική “μία από τα ίδια” με μικρές παραλλαγές των εκλογικών συστημάτων προς όφελος πάντα του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί την κυριότερη αιτία της αρνητικής εικόνας της χώρας μας. 

Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και κάθε προηγούμενη από τα χρόνια της μεταπολίτευσης αλλά και παλιότερα, αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, συμβάλλοντας και αυτή στον διχασμό και τον φανατισμό της κοινωνίας.

Κι ενώ η χώρα μας, της οποίας το σκάφος  – σε παράφραση βέβαια –  “βουλιάζει” στα μανιασμένα κύματα, οι δυο πλοίαρχοι με τους πλέον των 300 ανώτερων, ανώτατων αξιωματικών και ναυτών του, περί άλλων τυρβάζουν. 

Αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα για την πολύπαθη πατρίδα μας και αν συνεχιστεί η κατάσταση, δεν  υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. 

Είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει στη χώρα προπάντων ενότητα για να κατορθώσει να σωθεί και να έχει λαμπρό μέλλον. 

Προς αυτή την κατεύθυνση την λύση για να μην καταρρεύσει, θα φέρει ένα καινοτόμο μικτό εθνικό πολυσταυρικό εκλογικό σύστημα όπου ο ψηφοφόρος θα τιμά με σταυρό το κόμμα και τους υποψηφίους της προτίμησής του, ενώ θα του δίνει τη δυνατότητα ψήφου και σε βουλευτές άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητους. Η χώρα μας όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη από καινοτομίες κι ένα νέο τίμιο εκλογικό σύστημα με ανώτερη κοινοβουλευτική δύναμη 200 αντιπροσώπους του λαού δίχως να υπάρχουν έδρες μπόνους για το πρώτο κόμμα και με είσοδο μικρών κομμάτων στη βουλή με πλαφόν μεγαλύτερο από το 3% που ισχύει σήμερα.  

Να καταργηθούν οι βουλευτές επικρατείας και αντί αυτών να υπάρξουν ανεξάρτητοι περιφερείας.  Οι 8 από τις 13 περιφέρειες να εκλέγουν από έναν ανεξάρτητο υποψήφιο βουλευτή με εξαίρεση τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας που θα εκλέγουν από 3 και 2 αντίστοιχα.   

Σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν θα έχει την δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μπορεί σύμφωνα με την διερευνητική εντολή να επιλέξει δυνάμεις μεταξύ των 13 εκλεγμένων βουλευτών περιφερείας.  Αν αυτό δεν επιτευχθεί να μπορεί το δεύτερο κόμμα να επιλέξει μεταξύ των προαναφερομενων 13 βουλευτών. Οι καλές σκέψεις αποτελούν ευλογία και μόνο με αυτές θα μπορέσουν να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές, ώστε να μειωθεί σημαντικά και το ποσοστό της αποχής και να έρθει η αρχή του τέλους της πολιτικής παρακμής.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com