Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Αλληλένδετα η υποκρισία με την παραβατικότητα

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Σείεται όλη η Ελλάδα εξαιτίας των αλλεπάλληλων εγκλημάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με άλλα να έχουν τελεσιδικήσει και άλλα να διερευνώνται ακόμα από την δικαιοσύνη. 

Γεγονότα που προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό και μάλιστα συμβαίνουν στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και ο πολιτισμός, στην μικρή πανέμορφη Ελλάδα.

Τα αίτια, βέβαια, είναι πολλά και με βαθιές τις ρίζες τους οι οποίες σε παράφραση “εξακολουθούν να στέλνουν τους δηλητηριώδεις χυμούς από την ακαθαρσία στην καρποφορία”.

Οι παραβατικοί δρουν υπό την ασπίδα της υποκρισίας, με πολλούς να είναι υπεράνω υποψίας.

Ετσι κατορθώνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να μην εντοπίζονται εύκολα.

Και αν εντοπιστούν, ελάχιστες περιπτώσεις καταλήγουν στη δικαιοσύνη αφού η διαφθορά πηγάζει μέσα στο ίδιο το κράτος.

Ασφαλώς, στις κοινωνίες υπερτερούν οι έντιμοι και ηθικοί, όμως παραμένουν… αιχμάλωτοι των ισχυρών μειοψηφιών της κρατικής μηχανής η οποία λειτουργεί σημειώνοντας πρωταθλητισμό στη διαφθορά.

Στην πολιτική ζωή όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και στην αυτοδιοίκηση, επιβάλλεται να ξεκαθαριστούν πολλά.

Επιβάλλεται ένα εθνικό εκλογικό νομοσχέδιο με όριο κοινοβουλευτικής θητείας αντί της “ισόβιας” επανεκλογής να ψηφιστεί ομόφωνα από τη βουλή.  Η δικαιοσύνη να αποκτήσει τον δικό της “τιμονιέρη” βγαλμένο αξιοκρατικά από τα σπλάχνα της. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να βρουν τον δικό τους δρόμο για ουσιαστική προάσπιση των συνόρων μας και της εσωτερικής τάξης. Η Εκκλησία επίσης ν’ αποκτήσει μια διαφορετική σχέση με την πολιτεία προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Εν κατακλείδι, επιβάλλεται η Ελλάδα να βρει τον δρόμο της προ το μέλλον, που θα χαρίσει στις μεταγενέστερες γενιές ψυχοπνευματικά αγαθά με καλλιεργημένη παιδεία για τίμια επαγγελματική πορεία και οικογένεια και εθελοντική προσφορά στην κοινωνία.

Στο χέρι μας είναι να χτιστεί η νέα ισχυρή Ελλάδα. Θέλουμε, όμως, ή θα συνεχίσουμε την πορεία μας στον κατήφορο;

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com