Ανακοίνωση

Τεχνίτης στην Κάντανο με ταλέντο στις Κρητικές κατσούνες…

 

Η διαφήμισή σας στο Επαρχιακό φως είναι με πολύ φθηνό ετήσιο τιμολόγιο, συμφέρει και αποδίδει.
http://eparxiakofos.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9/
 

 

 


‘Οπως όλοι σχεδόν οι εναπομείναντες έγγαμοι νέοι στη μαρτυρική Κάντανο προσπαθούν πολικιλοτρόπως ν’ ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες της ζωής κάνοντας διάφορες εργασίες έτσι και ο Γιάννης Κατάκης εκτός από γεωργός και κτηνοτρόφος, διατηρεί μια μικρή επιχείρηση, ένα παραδοσιακό καφενείο ενώ ταυτόχρονα ασχολείται και με την κατασκευή κατσουνών έχοντας την φήμη του πρωτομάστορα της κωμόπολης. “Την τέχνη την έμαθα από μικρός φτιάχνοντας κατσούνες από αμπελιτσιά που είναι οι καλύτερες σε ποιότητα. Απαγορεύτηκαν όμως από το συγκεκριμένο είδος ξύλου και όλοι οι κατσουνάδες πλέον τις φτιάχνουμε από άλλα δέντρα. Αποφάσισα να μείνω στον τόπο που γεννήθηκα και στην ηλικία σήμερα των 38 ετών είμαι πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά. Πρέπει να ζήσουμε και κάνουμε ότι μπορούμε. Λίγο με τη γεωργία, λίγο με την κτηνοτρoφία, με το καφενείο και τώρα τελευταία αφού τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν έχουν καλές τιμές, ασχολούμαι και με την κατασκευή κατσουνών. Προτιμώ την μαύρη μουρνιά, το λότο ενώ καλές είναι οι κατσούνες από πρινάρια. Το ξύλο πρέπει να κοπεί τη λίγωση για να μείνει η κατσούνα…αιώνια. Μαζί με αυτές φτιάχνω και βουιδόψ…ες, «μαστίγια» από τη φύση του μοσχαριού και έχουν μεγάλη ζήτηση. Έχουν πολύ κόπο να φτιαχτούν από την ώρα που αρχίζω την επεξεργασία μέχρι να διατεθούν για πώληση”. 

 

 Η επικοινωνία με τον μάστορα Γιάννη Κατάκη στα τηλέφωνα: 2823 0 22227 και 6972655078 

 

KAKANOS_BACK22

3 σχόλια

  1. μείνε εκεί που είσαι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω απολαμβάνεις την ηρεμία χόρια που κρατάς μια μικρή παράδοση πριν γίνει made in china.

  2. xaralampos tzigounakis

    Συγχαρτηρια στο κοπελι…Και αφου ειδα οτι σεβετε και το θεμα της Αμπελιτσιας δυο φορες συγχαρτηρια..Τετοιοι ανθρωποι μπορει να προκοψουν και αποτελουν ελπιδα στις δυσκολες εποχες που θα ζησομε στο μελλον Και παλι συγχαρτηρια στο κοπελι…

  3. Μπράβο Γιάννη…
    Δεν ξέρω αν με θυμάσαι, είμαι ο μαθηματικός, ο ξάδελφος του παπα-Γρηγόρη…
    Είμαι «εκτός» από ενημέρωση, δεν ξέρω γιατί απαγορεύτηκε η αμπελιτσιά (ούτε που ξέρω το φυτό αυτό),
    αλλά για να σε επαινεί ο xaralampos tzigounakis , κάτι θα λέει…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com