Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Καλλικράτης και Χανιά


Η απόφαση πάρθηκε και στο υπό κατάρτιση προ-σχέδιο νόμου έχουν το νομό Χανίων με έξι ισχυρούς Δήμους και μία Κοινότητα, από τους 23 Καποδιστριακούς Δήμους και τις 2 Κοινότητες σήμερα.

  

Ο Δήμος Χανίων θα ενσωματώσει και τους Δήμους Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου και Κεραμειών, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπονται τα εξής:  

Ο  Δήμος Ιναχωρίου να είναι μαζί με τους Δήμους Κισάμου και Μηθύμνης. Ο Δήμος Ανατολικού Σελίνου με τους Δήμους Καντάνου και Πελεκάνου.

( Τιμή για την πρώην επαρχία Σελίνου που ξαναβρίσκει τα χαμένα εδαφικά της όρια. Για την έδρα τώρα, μεθοδεύεται μια μεικτή λύση…).

Οι Δήμοι Βουκολιών, Κολυμπαρίου, Μουσούρων, Νέας Κυδωνίας και Πλατανιά. Ο Δήμος Σφακίων με την Κοινότητα Ασή Γωνιάς. Οι Δήμοι Αρμένων, Βάμου, Γεωργιουπόλεως, Κρυονερίδας και Φρε. Μοναχή της, ανεξάρτητη κι ωραία η Γαύδος. ( Εδώ δεν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες ).

Βέβαια, προσχέδιο νόμου είναι και πολλά θ’ αλλάξουν στην πορεία μέχρι, υποθέτουμε, ν’ αποκτήσουν όλοι οι συγχωνευμένοι Δήμοι, τα παλιά όρια που είχε η κάθε επαρχία. Τα δύσκολα, αρχίζουν τώρα… 

Παραθέτουμε χάρτες του νομού Χανίων, έναν με τις πέντε επαρχίες και έναν με τον Καποδίστρια των 23 Δήμων και των δύο Κοινοτήτων καθώς επίσης την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση που αφορά παλαιότερη πρόταση μας για επαναφορά του θεσμού των επαρχιών με ισχυρούς Δήμους που θα έχουν προεκτάσεις τους Δημοτικά Γραφεία Α’ τάξης τα υπό κατάργηση Καποδιστριακά Δημαρχεία και ως Β’ τάξης όπου χρειάζεται έδρες πρώην Κοινοτήτων. Ως παράδειγμα αναφέρουμε πως θα ονομαζόταν το υπό κατάργηση Καποδιστριακό δημαρχείο του Ακρωτηρίου: «Δημοτικά Γραφεία Α’ τάξης Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων». Και ακόμα, ένα παράδειγμα για το πως θα ονομαζόταν ένα άλλο γραφείο σε έδρα πρώην Κοινότητας:  Δημοτικό γραφείο Β’ τάξης Στροβλών Δήμου Σελίνου.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com