Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

ΣΤΗΝ 5Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ – Εορτάσθηκε ο Άγιος Γεώργιος

Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο γιόρτασε και φέτος με λαμπρότητα στην έδρα της, Στρατόπεδο «TXH (ΠΖ) ΣTEΦANAKH ΙΩΑΝΝΗ» στον Βλητέ – Σούδας το πρωί της Παρασκευής η 5η ΤΑΞ ΠΖ «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ». Στην τελετή της δοξολογίας παρέστησαν οι διοικητές Στρατιωτικών Μονάδων και Σωμάτων, Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, γονείς στρατευμένων και αρκετός κόσμος.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. ανέγνωσε αξιωματικός της μονάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Με θρησκευτική ευλάβεια και τον προσήκοντα σεβασμό τιμούμε σήμερα την μνήμη του τροπαιοφόρου μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Στη μνήμη του αγίου προστάτη του Στρατού μας αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αθάνατους νεκρούς μας οι οποίοι με αυτόν ως σύμβολο και οδηγό έπεσαν στα πεδία των μαχών…». Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι « η χώρα μας ως ευνομούμενο κράτος και μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας απεύχεται τις εντάσεις και τις συγκρούσεις λαμβάνοντας κάθε μέτρο για να τις αποτρέψει προάγοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ας είναι, όμως, γνωστό ότι αν χρειαστεί ο Άγιος Γεώργιος θα συνοδεύσει τις πολεμικές μας σημαίες προκειμένου να υπερασπισθούν τα συμφέροντα και να διαφυλαχτεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας..».

Αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων του Στρατοπέδου από τον Διοικητή της 5ης ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχο κ. Στυλιανό Γασπαράκη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση των παρευρισκομένων στον ειδικό χώρο της αυλής του Στρατοπέδου που είχαν στοιχηθεί άνδρες της μονάδας με διάφορα οπλικά συστήματα και τελείωσε με κέρασμα που παρατέθηκε σε όλους.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com