Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Ζημιές σε περιοχές του δήμου Πλατανιά από την κακοκαιρία (Και βίντεο)

Ρεπορτάζ: Γιάννη και Ηλία Κάκανου 

Οι ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την χώρα και το νομό μας ήταν αρκετές. Μεταξύ αυτών, για ακόμη μια φορά, περιοχές του δήμου Πλατανιά. Οι όποιες κατολισθήσεις σε δρόμους αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών, όμως στο χθεσινό μας οδοιπορικό σε χωριά της περιοχής, καταγράψαμε προβλήματα που ζητούν λύση.

ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ (Πάνω)

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι Γιάννης Κυδωνάκης και Αντώνιος Κτιστάκης με την σύζυγό του Γεωργία, για την υπερχείλιση του ποταμιού και τον αποκλεισμό τους.

“ Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ κάθε φορά που βρέχει δυνατά με τα νερά του ποταμού να υπερχειλίζουν από την κοίτη και να αποκόπτεται η επικοινωνία του δρόμου από την μία πλευρά στην άλλη, αφού δεν υπάρχει γέφυρα και ακόμα επειδή τα φρεάτια δεν καθαρίστηκαν παρά την έγγραφη διαμαρτυρία που έχω κάνει στον Δήμο”, υπογραμμίζει ο κ. Κυδωνάκης.

Από μεριάς τους οι Αντώνιος Κτιστάκης με την σύζυγό του Γεωργία, επισημαίνουν ότι “τα νερά του ποταμού μπήκαν μέσα στο σπίτι μας και ακόμα και σήμερα καθαρίζουμε. Αποκλειστήκαμε και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, παντού νερά και να βρέχει ασταμάτητα. Αν συνεχιζόταν η κακοκαιρία θα έπεφτε και ο υπόσταθμος της ΔΕΗ  με τους δύο στύλους και τον μετασχηματιστή τους στην άκρη του ποταμού αφού η ορμή των νερών έχει προκαλέσει στη βάση του μεγάλη φθορά. 

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΑΡΧΙ  (Πάνω)

Για τις ζημιές στο χωριό τους, μας μίλησαν δύο αγρότες: “ευτυχώς που δεν συνεχίστηκε η κακοκαιρία. Έγιναν και στο χωριό μας ζημιές, γκρεμίστηκε ο τοίχος εδώ στο καλντερίμι και ότι πράγματα υπήρχαν στην αυλή τα πήρε το νερό. Στο Πολιτιστικό Κέντρο γίνεται μια πολύ ωραία ανακαίνιση κι ενώ είχε σιδερωθεί το πίσω μέρος της αυλής του οικήματος δεν πρόλαβαν να ρίξουν τα τσιμέντα και γέμισε ο χώρος με νερά. Πάλι καλά που δεν γκρεμίστηκε ο χωμάτινος κάθετος τοίχος”. 

ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ (Πάνω)

Στον κεντρικό δρόμο προκλήθηκαν λακκούβες σε διάφορα σημεία καθώς είχε μετατραπεί σε πολλά σημεία του ως ποταμός. Σ’ έναν αγροτικό δρόμο που διασταυρώνεται με τον κεντρικό οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες όπως άλλωστε δείχνουν οι φωτογραφίες που τραβήξαμε. 

ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (Πάνω)

Κάτω από μια γέφυρα της εθνικής οδού πλησίον του Κολυμπαρίου που περνά ο παράπλευρος αγροτικός δρόμος από και προς τον Ταυρωνίτη και άλλα χωριά, τα νερά με τις λάσπες τον είχαν κάνει απροσπέλαστο. Σε αυτό, δυστυχώς το σημείο έχει δημιουργηθεί και ένας “Κουρουπητός” με διάφορα στερεά απορρίμματα, ενώ σ΄έναν διπλανό δρόμο προκλήθηκε μια τεράστια λακκούβα και οι ελαιώνες είχαν πλημμυρίσει με τα νερά της βροχής.   

ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ  (Πάνω)

Σε πολλά σημεία του κεντρικού δρόμου υπήρξαν κατολισθήσεις με πέτρες και λάσπες που καθαρίστηκαν εγκαίρως από συνεργεία του δήμου Πλατανιά. Σοβαρό πρόβλημα παρουσίασε η περιοχή της πλαγιάς του βουνού αμέσως μετά τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου. 


https://eparxiakofos.gr/category/syllektika_teuxi/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com