Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

Υπόδικοι δημόσιοι υπάλληλοι παύονται “προσωρινά” από τις Yπηρεσίες…

Στον δημόσιο τομέα όταν εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις κατηγορουμένων δημοσίων υπαλλήλων, η προϊσταμένη  Αρχή οφείλει να τους παύει προσωρινά από τα καθήκοντα τους ως υπόδικους αφού υπάρχουν εναντίον τους κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί. Αν όμως οι υποθέσεις που βαρύνουν δημοσίους υπαλλήλους αφορούν παραπτώματα του εσωτερικού κανονισμού πειθαρχίας υπάρχουν τα παρακάτω αντίστοιχα δικαστήρια. 

Στις Ένοπλες Δυνάμεις δικάζουν τα Στρατοδικεία, τα Ναυτοδικεία και τα Αεροδικεία, ενώ στα  Σώματα Ασφαλείας τα Πειθαρχικά Συμβούλια και στην Εκκλησία τα παρακάτω δικαστήρια τα οποία διακρίνονται:

Στα Επισκοπικά  που συγκροτούνται υπό την προεδρία του μητροπολίτη επισκόπου και δικάζουν παραπτώματα κατώτερων κληρικών μη τιμωρούμενα όμως με καθαίρεση. 

Στα Συνοδικά που συγκροτούνται από την Ιερά Σύνοδο  για παραπτώματα μητροπολιτών ή κατώτερων κληρικών που τιμωρούνται με καθαίρεση, 

Στα Ειδικά Επισκοπικά, τα οποία  συγκροτούνται από μητροπολίτες για παραβάσεις του προέδρου και των μελών της Ιεράς Συνόδου,

Στα Πατριαρχικά τα οποία συγκροτούνται υπό της Πατριαρχικής Συνόδου και δικάζουν παραπτώματα των Πατριαρχών, ενώ  «κατ’ έφεση» δικάζει και η Ιερά Σύνοδος. 

Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος αφορά δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται ως  κατηγορούμενοι στην κακοποίηση ενός 19χρονου ατόμου ΑμεΑ. Eξακολουθούν άραγε να ασκούν τα καθήκοντά τους;   

Περισσότερα εδώ: 

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com