Τετάρτη , 27 Σεπτέμβριος 2023

Βραβεύσεις αλλά και αιχμές προς κάθε κατεύθυνση στη χοροεσπερίδα των αστυνομικών Χανίων

Ο μοναδικός βουλευτής του Νομού Χανίων που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ήταν ο Παύλος Πολάκης ο οποίος απέδωσε την βράβευση της Ένωσης στον παραολυμπιονίκη Αντώνιο Τσαπατάκη.

Με κατάμεστο από κόσμο το κέντρο διασκέδασης ΑΛΚΥΩΝ στο Μάλεμε πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η προγραμματισμένη θερινή χοροεσπερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία; έδωσε το παρών ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, τιμήθηκαν ο επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο παραολυμπιονίκης κ. Αντώνιος Τσαπατάκης και το επίτιμο μέλος της Ένωσης κ. Βασίλειος Λιανιδάκης. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ 

Η χοροεσπερίδα έβγαλε πάντως και είδηση, γεγονός που χαροποίησε τις πολυπληθείς αστυνομικές κυρίως οικογένειες όπως και αρκετές άλλες πολιτών, φίλων της Αστυνομίας, όπου δυστυχώς “έλαμψε” η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού, γεγονός που συζητήθηκε αρνητικά από πολλούς και φυσικά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων Νίκο Ξανθουδάκη ο οποίος κατά την ομιλία του άφησε αιχμές για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο δήλωσε ότι ανήκει. “Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός”, τόνισε με έμφαση για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας ότι “ τίποτα δεν μου χαρίστηκε στην 32χρονη και πλέον αστυνομική μου διαδρομή. Η καταγωγή των Ξανθουδάκηδων είναι από την Αράδαινα Σφακίων όπου στη συνέχεια πήγαν στα Τσισκιανά του Ανατολικού Σελίνου. Δεν είμαστε από “πολιτικά τζάκια” και αυτή η εκδήλωση ίσως να αποτελεί την τελευταία μ’ εμένα πρόεδρο. Πήρα την απόφαση να πολιτευτώ και αν δεν είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία θα είμαι με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Ξανθουδάκης ευχαρίστησε το κέντρο Αλκυών και όλους τους παρευρισκομένους, τον τέως Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη που ήταν και τιμώμενο πρόσωπο, τον μοναδικό βουλευτή Νομού Χανίων, πρώην υπουργό, Παύλο Πολάκη που τους τίμησε με την παρουσία του, καθώς και όλο το Δ.Σ. της Ένωσης, Ιωάννη Κλαουράκη αντιπρόεδρο, Ανάργυρο Πουλιανίτη ταμία, Χρήστο Κουκουβιτάκη, οργανωτικό γραμματέα, καθώς επίσης το μέλος  της ελεγκτικής επιτροπής, Χάρη Ορφανουδάκη για τη μεγάλη του βοήθεια, τους πολυπληθείς χορηγούς  των οποίων δίχως την βοήθεια τους, δεν θα μπορούσε να βγει σε πέρας η εκδήλωση και το θαυμάσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα Βιγλάτορες που τους τιμά σε όλες τις εκδηλώσεις.  

ΑΙΧΜΕΣ ΠΟΛΑΚΗ 

Καυστικός στον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ  Παύλος Πολάκης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. της Ένωσης για να τονίσει μεταξύ άλλων τα εξής: “ Εγώ θα μιλήσω όπως πάντα πολύ ανοιχτά. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε εκδήλωσή σας και  ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πιεστική πρόταση σας να έρθω. Εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να μην χειραγωγείται από κανένα και από καμία κυβέρνηση και ούτε και από την αυριανή δικιά μας και το αποδειξαμε την περίοδο που ήμασταν.με τις επιλογές τις οποίες κάναμε. Θέλουμε μια αστυνομία η οποία να έχει προσανατολισμό στο έγκλημα και όχι στην καταστολή. Μια τέτοια αστυνομία θέλουμε που να είναι δημοκρατική γιατί δίχως δημοκρατική αστυνομία δεν υπάρχει δημοκρατικό πολίτευμα. Θέλουμε μια αστυνομία που να μην είναι στρατικοποιημένη, που να έχει μια ενιαία ακαδημία με επίπεδα πτυχίων 7, 6 και 5 για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες όπως είπε αναλυτικά η Όλγα Γεροβασίλη στην κριτική που κάναμε σε αυτό το κακέκτυπο της ακαδημίας το οποίο παρουσίασε πρόσφατα και ψήφισε η κυβέρνηση και το οποίο θα αλλάξει. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες, είναι εργαζόμενοι, έχουν δικαιώματα, πρέπει να έχουν ωράριο, πρέπει να έχουν ασφάλεια για την οικογένεια τους, πρέπει να έχουν το επίδομα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας, θέλουμε να είναι επιστημονικά καταρτισμένη, να εισάγονται με πανελλαδικές εξετάσεις και να εξελίσσονται. Για μια τέτοια αστυνομία θα παλαίψουμε κι εγώ δεν λέω κουβέντες του αέρα και την επόμενη φορά που θα έρθουμε…”. 

Αναμφισβήτητα η ομιλία και η τοποθέτηση του κ. Πολάκη θα σχολιαστεί θετικά, αλλά στο σημείο της αναφοράς που έκανε επισημαίνοντας ότι “οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν το επίδομα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας”, πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ξανθουδάκης υπενθυμίζοντας του πως δεν το πραγματοποιήσατε όταν ήσασταν κυβέρνηση και αν κυβερνήσετε ξανά θα σας το χρεώσω..”.  

Από μεριάς του ο επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης ο οποίος  ήταν μεταξύ των τιμωμένων προσώπων της εκδήλωσης, υπογράμμισε: “ Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης για την εξαιρετική τιμή που κάνουν στο πρόσωπό μου να με καλέσουν σήμερα να βρίσκομαι μαζί τους. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ειλικρινά μετά από κάποια χρόνια που έχουν περάσει είναι 7 με 8 που πέρασα από τα Χανιά ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, έχω εξαιρετικές αναμνήσεις κι έχω συνεργαστεί με πολλούς από εσάς με θεαματικά αποτελέσματα και νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζεται να δίνεται τον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας…”.   

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι βραβεύσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Ξανθουδάκη να βραβεύει τον επίτιμο αρχηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να βραβεύει τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη και τέλος τον υποστράτηγο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Γεώργιο Λυμπινάκη να βραβεύει το επίτιμο μέλος της Ένωσης Βασίλειο Λιανιδάκη. 

Ο ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ 

Πολλά βέβαια είναι αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν και το περισσότερο κακό είναι που όλες οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η Αστυνομία και οι συνδικαλιστές εξακολουθούν να αδιαφορούν για τον διαχρονικό αναχρονισμό και την παράλογη γραφειοκρατία στη σύνταξη των δαπανών. Ακόμα τα υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. όπως και όλα γενικά τα κρατικά οχήματα κυκλοφορούν υποτίθεται με νομοθεσίες της κυβέρνησης του αείμνηστου Αλέξανδρου Παπάγου…”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Περισσότερα θα διαβάσετε στο από 11 Δεκεμβρίου 2021 δημοσίευμα των “Χ.ν” στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νίκος Ξανθουδάκης βραβεύει τον επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

…………………………………………………………………………………………….

Παραθεριστική απόλαυση στα studios Erotokritos αντικριστά με την ιστορική νησίδα Θοδωρού Αγίας Μαρίνας Χανίων 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τα μικρά πολυτελέστατα διαμερίσματα μας με την επωνυμία Ερωτόκριτος, Studios Erotokritos, στο όγδοο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου Χανίων Πλατανιά, θα μας βρείτε στην αρχή της Αγίας Μαρίνας με την θαυμάσια αμμώδη και μεγάλη σε έκταση παραλία της έχοντας αντικριστά το ιστορικό νησάκι Θοδωρού. Οι τιμές μας, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, εξακολουθούν να παραμένουν φιλικές τόσο για την διαμονή σας όσο και στα είδη του καταστήματος μας με την ίδια ονομασία.  Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Καλές διακοπές. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλ. 6906020120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com