Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βαθμολογήσετε τους πρωθυπουργούς από το 1974 μέχρι σήμερα


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι γυρίζουμε το ρολόι του χρόνου 37 χρόνια πίσω τότε που έπεσε η δικτατορία των Συνταγματαρχών για ν’ αναλάβουν επιτυχώς για λίγους μήνες – χαράς την Ελλάδα αν κυβερνιόταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έτσι – στελέχη προδικτατορικών κομμάτων από την (ΕΡΕ και την Ένωση Κέντρου) με ορισμένα επί πλέον στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα σχηματίζοντας Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Παρακαλούμε το αναγνωστικό κοινό να τοποθετηθεί με συντομία – αν έχει στοιχεία – στα εξής :
1. Πόσο ήταν το εξωτερικό χρέος της χώρας μας κατά την πτώση της δικτατορίας και πόσο στη λήξη και της δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πόσο ήταν ακόμα στη λήξη που πρωθυπουργός ήταν ο Γεώργιος Ράλλης.
2. Τι χρέος άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την πτώση του στο διάστημα της δεύτερης πρωθυπουργικής του θητείας;
3. Τι χρέος άφησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν έριξε την κυβέρνησή του ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμαράς.
4. Μειώθηκε ή αυξήθηκε και πόσο το χρέος με πρωθυπουργούς στη συνέχεια τον Κωνσταντίνο Σημίτη, τον Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή και το σημερινό πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου;
Εξαιρέσαμε τους πρωθυπουργεύοντες για σύντομα χρονικά διαστήματα, Τζανή Τζανετάκη, της υπηρεσιακής κυβέρνησης με τον Ιωάννη Γρίβα και της οικουμενικής με τον Ξενοφώντα Ζολώτα.
Τι βαθμολογία θα βάζατε στον καθένα εξ αυτών;

………………

Σχόλια
Α. Γεωργίτσης σχολίασε:
June 16th, 2011 at 08:28
Βαθμούς θα βάλω επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς στα χρέη. Είπες με (10) το άριστα. Τους βάζω (5), δηλαδή τη βάση και στα δυο τελευταία παλικαράκια μας, μείον 5 κάτω από το (0).
fragkoylis georgios σχολίασε:
June 16th, 2011 at 09:43
από το 74 μέχρι σήμερα δεν αξίζει κανείς ούτε για κλητήρας ολοι κανουν τους προφήτες και όταν πιασουν το τιμονι χάνουν τον ελενχο
Σταύρος Καρεφυλλάκης σχολίασε:
June 16th, 2011 at 09:45
Είναι δύσκολο να τοποθετηθώ αναλυτικά μέσω ενός σχολίου, απλά θα πω ότι θα έπρεπε η κλίμακα αξιολόγησης των πολιτικών να ξεκινάει με αρνητικό πρόσημο και ίσως να μην ξεπερνάει το…3! Είναι περιττό…
fragkoylis georgios σχολίασε:
June 16th, 2011 at 09:49
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΒΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ
fragkoylis georgios σχολίασε:
June 16th, 2011 at 09:54
ΕΓΏ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΩ ΔΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΕΓΏ ΤΙΜΩΡΟΎΜΕ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΆ ΕΝΏ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΎΝΤΑΝ ΠΟΤΕ ΟΠΌΤΕ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
Αιμιλία Θ. σχολίασε:
June 16th, 2011 at 20:40
«Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας εναντίον μας…” είπε, μεταξύ άλλων, η κα Βάσω Παπανδρέου στον πρωθυπουργό και στο γράφω κ. Κάκανο επειδή αξίζεις και δεν σε έχουν χρησιμοποιήσει. Για τον βαθμό τώρα που λες και όπως διαβάζω από τους άλλους κυρίους εδώ, έχω να πω. Λάτρευα τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ο υιός του δεν έχει καμία σχέση ή σύγκριση μ’ εκείνον. Έκανε και ο Ανδρέας λάθη που τα μαθαίνουμε σιγά, σιγά, αλλά έφαγαν οι φτωχοί άνθρωποι ψωμί και έβλεπες χαρούμενους τους περισσότερους ανθρώπους. Βαθμολογώ λοιπόν κι εγώ όπως νομίζω. Έξι στον Καραμανλή της μεταπολίτευσης. Οκτώ στον Ανδρέα, Πέντε στον Μητσοτάκη, Τέσσερα στον Σημίτη και από τρία στον νεότερο Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στέργιος σχολίασε:
June 17th, 2011 at 00:09
Τα δύσκολα βρήκαν την Ελλάδα το 1990 και μετά που τιμονιέρης ήταν ο Μητσοτάκης. Καλή είναι η βαθμολογία της κυρίας Αιμιλίας με μόνη μεταβολή το βαθμό στον ψηλό. Τέσσερα και αυτού σαν του Σημίτη. Για τα χρέη δεν γνωρίζω, αλλά έχω ακούσει ότι αυτά που υπήρχαν είχαν τακτοποιηθεί και γι’ αυτό δεν άφησε η χούντα επειδή δεν βρήκε. Από εκεί και μετά γίνανε τα μπερδέματα.
Γιάννης Πετράκης σχολίασε:
June 21st, 2011 at 19:53
Τι βαθμό μπορείς να βάλεις σε ανθρωποειδή που αμοίβονται αδρά για να οδηγήσουν ένα ολόκληρο λαό στη εξαφάνιση μια και τον μισούν ?
Προφανώς αυτοί μας άξιζαν τόσα χρόνια και γι αυτό και εμπιοστευτήκαμε σε αυτούς, όχι μόνο τη ζωή εμάς και των παιδιών μας αλλά και τα όνειρα και το μέλλον τους…
Ότι σπέρνουμε θερίζουμε ..
Βασίλης Μπουλακάκης σχολίασε:
June 21st, 2011 at 21:34
Αυτό που είναι σίγουρο, πέρα από βαθμολογίες που σαφώς είναι υποκειμενικές, είναι το γεγονός ότι μετά το 1974 όλες οι κυβερνήσεις, περίπου 14 με τη σημερινή, έβαλαν το λιθαράκι τους να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο. Έμαθαν τον Έλληνα να ξοδεύει περισσότερα από ότι παράγει. Έκλεισαν οι ελληνικές εταιρείες, μπήκαν οι ξένες στην χώρα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην παράγει και να δανείζεται να πληρώσει τους ελλειματικούς προϋπολογισμούς της. Για την ιστορία και μόνο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 παρέλαβε 330.000.000 εξωτερικό χρέος (υγειες χρέος λόγω της ανάπτυξης της εποχής) Την συνέχεια όλοι την ξέρουμε…
΄Μανουάλι Κοινωνείν (Μιχάλης Μινουδάκης) σχολίασε:
August 10th, 2011 at 13:31
Κ. Καραμανλής: 5,
Α. Παπανδρέου: 7,
Κ. Μητσοτάκης: 4,
Κ. Σημίτης: 4,
Κ.Α.Καραμανλής: 6 και
Γ.Α.Π.: 0
α, ξέχασα και …Βενιζέλος (o πρωθυπουργεύων):0
Νάσος σχολίασε:
August 10th, 2011 at 20:27
Τις βαθμολογίες Κε Γιάννη τις έχει δώσει ήδη ο κόσμος με την ψήφο του στις διάφορες εκλογικές δοκιμασίες. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Θυμίζω όμως ότι ΔΕΝ είναι ευκολο να κρίνουμε την παρούσα στιγμή την προσπάθεια του. Τον Ελ. Βενιζέλο και τον Γεώργιο Παπανδρέου (παππού) στην εποχή τους ο λαός τους έκρινε πολύ αυστηρά για τις επιλογές τους. Η ιστορία όμως τους δικαίωσε. Ας μην ξεχνάμε ότι τον εθνάρχη 2 φορές προσπάθησαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η πολιτική ζωή του Κ.Καραμανλή (του 1ου) δεν ξεκινάει το 1974, αλλά αρκετά νωρίτερα. Η ΝΔ και αρκετός κόσμος την προσπερνάει…για τους γνωστούς λόγους. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν και εκείνη την εποχή, διότι τότε ΔΕΝ είχε την πολιτική σοφία που απέκτησε στην Ευρώπη κατά την απουσία του.
Ζερβουδάκης σχολίασε:
August 10th, 2011 at 21:11
Αγαπητέ κ. Κάκανε,
Το γυαλί όταν ραγίσει όσο και να κολληθεί ραγισμένο θα μείνει. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου το 1974 ύστερα από πολλές διακυμάνσεις ακμής και παρακμής κατέβασε και κατεβάζει καθημερινά τα ποσοστά του. Έκλεισε ο ιστορικός του κύκλος έχοντας γίνει πολύ μικρό και με αρκετά ραγίσματα. Τι βαθμό, λοιπόν, θα μπορούσε να δώσει κανένας στον σημερινό πρωθυπουργό; Εφάμιλλης πολιτικής ικανότητας βέβαια ήταν και ο προκάτοχός του. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους χαρακτηρίσει ως τους πιο αποτυχημένους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης.
Νίκος Τζιγκουνάκης σχολίασε:
August 10th, 2011 at 21:28
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΦΑΣΟΛΗ σχολίασε:
August 11th, 2011 at 08:35
Καλημέρα σας κ. Γιάννη,
Βάζω σε όλους 0 επειδή όλοι τους κοιτάνε πως θα πάρουν καρέκλα και πως θα τα τσεπώσουν. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και το καλό της. 0,0,0,0,0,0
Ελπινίκη Κ. σχολίασε:
August 11th, 2011 at 16:44
Εδώ θα δείτε μια προσωπική ιστοσελίδα του σημερινού πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, που προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι είναι ο σωτήρας της Ελλάδας. Το θέμα τώρα με τις βαθμολογίες είναι πολύ καλό επειδή ζυγίζουμε το βάρος της ενοχής του καθενός τους. Οι ευθύνες, βέβαια, αρχίζουν από πολύ πιο μπροστά. Σέβομαι όλων τις απόψεις ασχέτως αν διαφωνώ ή συμφωνώ. Η συμμετοχή και ο καλός ο τρόπος είναι που μετράει. Θεωρώ σωστό να βαθμολογήσω δύο μόνο πρωθυπουργούς από το 1974 και μετά – μακαρίτες από χρόνια – των οποίων οι βαθμολογίες είναι θετικές. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή σχεδόν καλώς (6) έξι και στον Ανδρέα Παπανδρέου σχεδόν καλώς (8) οκτώ. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να βαθμολογηθούν, έχουν απορριφτεί.
http://www.primeminister.gov.gr/
frosw σχολίασε:
August 11th, 2011 at 19:41
θα συμφωνησω με την κυρια ελπινικη….. δυο μονο πρωθυπουργους θα βαθμολογησω. τον κωνστ. καραμανλη με σχεδον 5 και τον ανδρεα παπανδρεου με σχεδον 8. οι υπολοιποι…
Παπαμαρκακη Εφη σχολίασε:
August 12th, 2011 at 13:27
Eγω ψηφίζω Αντρέα ! Συνηδειτα και ανεπιφύλακτα…και επειδή τέτοιες προσωπικότητες δε μπαίνουν στη σωρό…δεν βαθμολογούνται!
Antonis σχολίασε:
August 12th, 2011 at 13:48
Κ. Καραμανλής: 3
Α. Παπανδρέου: 8
Κ. Μητσοτάκης: 1
Κ. Σημίτης: 2
Κ.Α.Καραμανλής: 0
Γ.Α. Παπανδρέου: 1
Η μεγάλη ζημιά έγινε με τους Μητσοτάκη-Σημίτη. Λιτότητα χωρίς αντίκρυσμα. Κράτος ανοργάνωτο και βόλεμα των λίγων. Η χώρα εξακολούθησε να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι όπου κανείς δεν υπολογίζει το κράτος και κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν το κοινωνικό όφελος.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ σχολίασε:
August 12th, 2011 at 13:49
ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΜΙΑ ΑΡΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΗΤΙΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
Ekaterin Tsaga σχολίασε:
August 12th, 2011 at 15:54
Όλοι τους ήταν πιάσε το φράγκο και κόλλα στη δραχμή . Κανείς τους δεν αξίζει ούτε μία πεντάρα γιατί δεν εργάστηκαν ποτέ με γνώμονα το καλό του λαού αλλά το καλό της τσέπης τους ακόμα και αυτός ο λαοπλάνος που έδωσε τόσα στο λαό ακόμα κι αυτός για το συμφέρον του εργαζόταν .΄
Άν άξιζαν έστω και λίγο η Ελλάδα δεν θα είχε φθάσει εκεί που είναι σήμερα δυστυχώς …και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί ..εύχομαι να το καταλάβουν έστω και αργά όλοι…!!!
Γιαννης Μαρ. σχολίασε:
August 12th, 2011 at 20:46
Ενα ζευγαρι μουντζες σε ολους!Ολοι αυτοι συνεβαλαν (αλλος λιγο,αλλος πολυ) ωστε σημερα να ειμαστε σε αυτη τη κατασταση…….

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com