Ανακοίνωση

Του «Καλλικράτη»… παιδιά, οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης!


Δεν πάει άλλο αυτή η άθλια κατάσταση που βιώνει η φτωχολογιά, δεν πάει άλλο, λέμε, έχοντας φτάσει στον έσχατο βαθμό της απόγνωσης τους συνταξιούχους, τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και στην πλειοψηφία της τη νεολαία με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα από τους εξαρτημένους πολιτικούς του διεφθαρμένου μέχρι το… μεδούλι συστήματος. Ενέργειες εκ των άνωθεν ήθελε να έβλεπε ο λαός και μετά να δώσουν κι εκείνοι από το υστέρημα τους. Για την ανάγκη να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των εδρών του κοινοβουλίου αναφερθήκαμε επανειλημμένα. Το ίδιο και με την  αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας μ’ ένα απλό κατανοητό μικτό καινοτόμο σύστημα το οποίο θα συμφιλιώσει τις κοινωνίες. Σειρά έχουν τώρα οι περιττοί Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης… παιδιά του «Καλλικράτη», τα οποία… καπελώνουν τους αιρετούς περιφερειάρχες. Έλεος!

Παραθέτουμε το κείμενο με τις έδρες που καταλαμβάνουν σε όλη την επικράτεια οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

1. Συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

i. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα.

ii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα.

iii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα.

iv. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα.

v. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά.

vi. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

vii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

2. Σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση προΐσταται Γενικός Γραμματέας. Για τα θέματα που αναφέρονται στην υπηρεσιακή του κατάσταση και τα καθήκοντά του εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ107 Α΄).

3. Η σφραγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελείται από τρεις επάλληλους και ομόκεντρους κύκλους, από τους οποίους ο εξωτερικός έχει διάμετρο 0,04 μ.. Στον εσωτερικό κύκλο τίθεται το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 48/1975 (ΦΕΚ 108 Α΄), στο δεύτερο κύκλο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον εξωτερικό οι λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com