Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Tο βιβλίο της συγγραφέως Ηρώς Πισκοπάκη “ Όταν έρχεται η φουρτούνα”

Όλο τον χρόνο σε λειτουργία με τιμές φιλικές και κοντά στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Αντλώντας έμπνευση από τις προσωπικές της συναντήσεις με τις διαταραχές διατροφής, τι προκαταλήψεις και το στίγμα για την ψυχική ασθένεια, το πρώτο βιβλίο της Ηρώς Πισκοπάκη από τον Πειραιά με μόνιμη διαμονή τώρα τελευταία το Ρέθυμνο, αποτελεί το πνευματικό πόνημα  με τίτλο:  “Όταν έρχεται η φουρτούνα”, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο μουσικό καφενείο “Αθιβολή” στη συνοικία Κουμ Καπί της πόλης μας. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει έξι συγκλονιστικά διηγήματα, μία ποιητική συλλογή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ραδάμανθυς”. Για το βιβλίο μίλησαν ο  Χρήστος Τσαντής, σύμβουλος ψυχικής υγείας,  η συγγραφέας, Ηρώ Πισκοπάκη, ο Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος – διευθυντής του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου, ο Στέφανος Λυραντωνάκης, εκπαιδευτικός, και η Κωνσταντίνα Φραγκάκη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Μια προσωπική άσχημη εμπειρία που έζησε η συγγραφέας και είχε αίσιο τέλος αναφέρει στο βιβλίο της”, τονίζει ο κ. Χρήστος Τσαντής για να συνεχίσει η συγγραφέας κα Ηρώ Πισκοπάκη, λέγοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί με στηρίζουν αρκετοί άνθρωποι ειδικοί στο θέμα όπως και φίλοι. Απ’ ότι φαίνεται στο βιβλίο βγαίνουν κάποια προβλήματα που πλήττουν την κοινωνία μας πιο βαθιά όσον αφορά τους ρόλους  που έχει η γυναίκα και ο άντρας, όπως επίσης την αποδοχή που ζητάμε από τους άλλους και το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε με την εικόνα του εαυτού μας με βάση αυτά τα πρώτυπα  που δημιουργεί η σημερινή κοινωνία”.

Ο κ. Αντώνης Λιοδάκης, σημείωσε ότι “ πρόκειται για ένα βιβλίο βαθιάς βιωματικής γραφής διότι ο σημερινός κόσμος απομακρύνεται από τα ιδεολογήματα και μπαίνει στα βιώματα όλο και περισσότερο, ενώ παράλληλα κατά την γνώμη μου είναι ένα προφητικό βιβλίο καθόσον αυτά τα δυνατά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους νέους ανθρώπους αλλά και την κοινωνία γενικότερα τίθενται μ’ ένα γλαφυρό τρόπο μέσα από το βιβλίο, μέσα από τη γραφή αυτή και δημιουργούν ένα δυνατό ζωντανό προβληματισμό, ένα ωραίο στοχασμό που έχει να κάνει με τις δυνάμεις της ύπαρξης, τους στοχασμούς γύρω από την ύπαρξη και νομίζω  ότι αυτό το βιβλίο  θα ανοίξει ένα δρόμο όσον αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας και την ευαισθητοποίηση της γύρω από τις εσωτερικές δυνάμεις του καθενός ανθρώπου προσωπικά για να τις ανατάξει, να τις ανασυνθέσει και να δημιουργήσει ένα καινούργιο αύριο”. 

Ο κ. Στέφανος Λυραντωνάκης αναφέρθηκε στην υποχρέωση των γονέων και δασκάλων να δίνουν μεγάλη σημασία στη συμπεριφορά των παιδιών επισημαίνοντας ότι “ ως εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς, είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρούμε και να δίνουμε μεγάλη σημασία στη συμπεριφορά των παιδιών μας ούτως ώστε να μπορούν να μας μιλούν ελεύθερα χωρίς φόβο για ζητήματα που τυχόν τους απασχολούν. 

Η συγγραφέας περιγράφει την προσωπική της εμπειρία που έζησε μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον, αφορμή που την οδήγησε στις διατροφικές διαταραχές τις οποίες με την ουσιαστική συμπαράσταση φιλικών προσώπων, βρήκε την δύναμη να επανέλθει…”.    

Η κα Κωνσταντίνα Φραγκάκη τόνισε: “Μέσα από το συγκεκριμένο συγγραφικό έργο, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο που βιώνει ένας άνθρωπος με ψυχική διαταραχή. Μπορούμε να δούμε τα συναισθήματα  που βιώνει, τις συγκρούσεις που υπάρχουνε και την πορεία που ακολουθείται μέχρι να φτάσει να πράττει το σωστό”. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr
KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com