Ανακοίνωση

Το Θερισιανό τυρί

Η τέχνη του τυροκόμου είναι ίσως από αυτές που χάνονται στις ημέρες μας. Υπάρχουν όμως οι άνθρωποι αυτοί που έχουν το μεράκι και τη γνώση και κρατούν ζωντανό ένα επάγγελμα και παράγουν κρητικά προϊόντα ξακουστά σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτούς συναντήσαμε στο Θέρισο. 

 “Ο τόπος που έχει ανθρώπους νοικοκύρηδες προοδεύει και αυτό φαίνεται εδώ στο χωριό μας, τον ιστορικό Θέρισο με τις επιχειρήσεις ταβερνών, πολυκαταστημάτων, ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, του τυροκομείου, αλλά και την κτηνοτροφία που έχουμε παράγοντας τόνους τυρί από τα δεκατέσσερις χιλιάδες αιγοπρόβατα που βόσκουν στα βουνά της περιοχής μας”, υπογράμμισε ο Ελευθέριος Ρικουνάκης, τυροκόμος του χωριού, για να συνεχίσει επισημαίνοντας ακόμα τα εξής: “ Την τέχνη του τυροκόμου την έμαθα από μικρό παιδί αφού εκείνα τα χρόνια όλοι τυροκομούσαμε στα σπίτια μας. Είμαι τυροκόμος και κτηνοτρόφος με χίλια ζώα. Σήμερα μας πετύχατε στη φάση που φτιάχνουμε τη γραβιέρα. Το τυρί για να φτιαχτεί έχει… τυραννία και ενώ τα προϊόντα μας είναι αγνά και ποιοτικά με 100% γάλα πρόβιο παραγωγής μας οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Αγαπάμε τον τόπο και μένουμε εδώ προσπαθώντας παραδοσιακά  να διατηρήσουμε τα προϊόντα των παππούδων μας και το έχουμε καταφέρει. Έχουμε επισκέπτες και πελάτες από όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του κόσμου”.

 Προβατάκια του Θερίσου

Η αρχή του χωριού με το τυροκομείο δεξιά

 Ο Ελευθέριος Ρικουνάκης με τη γυναίκα του Ευτυχία τυροκομούν τη γραβιέρα

  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com