Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συντάσσεται με την επιστήμη για την πανδημία…

Η  ραγδαία εξάπλωση του “φονιά” της οικουμένης χαρακτηρίστηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εξαιτίας των ανησυχητικών  διαστάσεων εξάπλωσης του ιού,  γεγονός για το οποίο και η χώρα μας έλαβε αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης, έστω και αργά, συντάσσεται η Εκκλησία με σημερινή ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών».

Κι ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή την τρομερή απειλή της θανατηφόρου νόσου, υπάρχουν ακόμα κόμματα και συλλογικότητες που επιμένουν στο άνοιγμα των συνόρων για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών που προωθούνται ανεξέλεγκτα από την Τουρκία.

Δεν είναι, όμως, ώρα για περισσότερα ή αντιπαραθέσεις, αλλά για επαγρύπνηση και ενότητα του λαού της Ελλάδας και όσων άλλων ξένων βρίσκονται νόμιμα στη χώρα. Η Ελλάδα, δεν προκάλεσε τους πολέμους και την δυστυχία ορισμένων λαών, αλλά φιλοξενεί χιλιάδες ξένους εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χωρούν περισσότεροι, είναι ήδη αρκετοί.

Αυτοί που έχουν προωθηθεί στα νησιά του Αιγαίου και όσοι άλλοι είναι έτοιμοι να έρθουν πρέπει να επιστρέψουν στα μέρη τους και να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή. Και αυτό επειδή η λογική των ανοιχτών συνόρων, μπορεί να συμβεί μόνο μ’ ένα ειρηνοφόρο μέλλον, όπου οι πόλεμοι θ’ αποτελούν  μακρινό παρελθόν.   

Γιάννης Η. Κάκανος    

 

Πετάμε ψηλά σε όλη την Κρήτη. https://eparxiakofos.gr/aerofotografiseis-periochon-kai-epich/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com