Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Το κατάντημα ενός πρώην ισχυρού πολιτικού…

akisdance-630x507

Η κατάληξη ανέντιμων πολιτικών και άλλων καταχραστών του δημοσίου χρήματος στη φυλακή σημαίνει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της όποιας χώρας και του λαού της.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση για τη χώρα μας με τη μοναδική παραδειγματική καταδίκη του πρώην ισχυρού και προκλητικού πολιτικού  Άκη Τσοχατζόπουλου δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Και αυτό, επειδή οι τιμωρίες σύμφωνα με το κατάντημα μας έπρεπε να ήταν πολλές και όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο, αλλά σε μια ευρύτερη κλίμακα… 

Αφορμή, βέβαια, γι’ αυτό το άρθρο αποτέλεσαν η περίπτωση νοσηλείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στην καρδιοχειρουργική κλινική του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, οι επανειλημμένες αιτήσεις αποφυλάκισης του και η προσωπική θλιβερή αντιμετώπιση που έτυχα εκ μέρους πολλών υπουργών και αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ. από μια πολύχρονη σειρά άδικων διώξεων επειδή εκπόνησα μελέτες που αφορούσαν τα κρατικά οχήματα τα οποία και σήμερα κυκλοφορούν παράνομα, αιτία που με υποχρέωσε να αποστρατευτώ νωρίς από την Ελληνική Αστυνομία για να συνεχίσω όπως και κάνω από άλλο μετερίζι τον αγώνα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.  

«Για να μην ξεχνάμε τι περάσαμε από πολιτικούς που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων»

Ο  Άκης Τσοχατζόπουλος, λοιπόν και ο Ιωσήφ Βαλυράκης με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1995 διατελούσαν, ο μεν πρώτος,  υπουργός του νεοσύστατου Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ, ο δεύτερος, υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αμφότεροι έλαβαν από το Γραφείο του Πρωθυπουργού την με αριθμό πρωτοκόλλου Κ 3649 από 29 Σεπτεμβρίου 1995 έγγραφη εντολή για τις κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες τους, στα πλαίσια της νομιμότητας η οποία κοινοποιήθηκε και σε μένα.   

Κι ενώ οι πρώην ισχυροί πολιτικοί με την αδιάφορη στάση που κράτησαν – παρά την έγγραφη εντολή που έλαβαν για να εκλείψει ο αναχρονισμός και η γραφειοκρατία που… ήθελαν τα κρατικά οχήματα να κυκλοφορούν παράνομα, να εφοδιάζονται με καύσιμα παράνομα, να επισκευάζονται παράνομα και να δικαιολογούν οι εκλεκτοί του συστήματος οδηγοί και επιβαίνοντες εκτός έδρας αποζημιώσεις επίσης παράνομα, έδιναν εντολές στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ν’ ασκούν σε βάρος μου πειθαρχικό έλεγχο.

Έπρεπε να το… βουλώσω, να μην ενοχλώ με έγγραφα και μελέτες την Υπηρεσία μου και τα πολιτικά γραφεία. Το πολιτικό και δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα… βολευόταν καλά.

Οι φωτογραφίες αυτές μ’ εκατοντάδες έγραφα, επιστολές, δημοσιεύματα και τις μελέτες που έχω εκπονήσει, παραμένουν στο αρχείο… Περισσότερα θα διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους στο  site μας.  

https://eparxiakofos.gr/sti-mnimi-chanioti-iroa-tis-kiprou-me-to/

https://eparxiakofos.gr/archigi-tis-el-as-apo-to/

Γιάννης Η. Κάκανος 

DSC04070wtmk

DSC04069wtmk

DSC04071wtmk DSC04072wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com