Τετάρτη , 21 Φεβ 2024

Τιμήθηκε ο Άγιος Αρτέμιος προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας

Ρεπορτάζ: Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Παράλληλα με τον θρησκευτικό εορτασμό  του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984 που έγινε η ενοποίηση της Αστυνομίας πόλεων με την  Ελληνική Χωροφυλακή τιμάται από το 2002 ταυτόχρονα η “Ημέρα της Αστυνομίας με αφορμή την μέγιστη προσφορά της στην πατρίδα και την κοινωνία αλλά κυρίως για την μεγάλη της επιτυχία που αφορούσε την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.  

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων Σπύρος Μαυράκης ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρτεμίου και την “Ημέρα της Αστυνομίας” στην Αθήνα προσκληθείς από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, η δοξολογία έγινε στην εκκλησία της παλιάς Σχολής Αξιωματικών επί της οδού Μεσογείων. Το “παρών” έδωσαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία με αρκετό κόσμο.  

Στην διάρκεια της δεξίωσης βραβεύτηκε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Θεοδωρικάκο ο αστυνομικός Ολυμπιονίκης Αντώνιος Τσαπατάκης. 

Ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Νικήτας Καλογιαννάκης αριστερά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χανίων Σπύρο Μαυράκη.

Ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Κώστας Βοργιάς αριστερά με τον πρωταθλητή Αντώνιο Τσαπατάκη και τον Σπύρο Μαυράκη 

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 

Όπως στην Αθήνα έτσι και στα Χανιά και σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, εορτάστηκε με λαμπρότητα η προαναφερόμενη διπλή γιορτή. Για την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων η δοξολογία τελέστηκε φέτος στις 10 το πρωί της Τετάρτης στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 

Μαζί με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά, το παρών έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αστυφύλακες πολιτικό προσωπικό, μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αντώνη Κουβαράκη ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο Χανιώτης τέως Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γύπαρης, ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης “Κρήτη Ι” και περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κονταξάκης με άλλους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού, ο επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη Σταύρος Πατεράκης, εκπρόσωποι άλλων Σωμάτων Ασφαλείας και ο διοικητής της Αμερικανικής Βάσης ευκολιών.    

Την ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας διάβασε η αστυνόμος Β’ Μάρθα Κίτσιου που υπηρετεί ως υποδιοικητής στην Τροχαία Χανίων, όπου μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα εξής: “ Η σημερινή πανηγυρική απόδοση των πρεπουσών τιμών προς τον προστάτη του Σώματος.Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, και ο εορτασμός της μνήμης του, συμβολίζει τη βαθύτερη ουσία του σκοπού του αστυνομικού έργου, την αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφορά και ανθρωπιστική διάσταση της εξυπηρέτησης του συμπολίτη μας με αδιαπραγμάτευτους όρους ισότητας, δημοκρατίας και διαφάνειας. 

Ο Άγιος Αρτέμιος προσέφερε σε εμάς μέσα από το θάνατό του μια αύλη νοηματοδότηση ανταποδοτικότητας, με δύο πραγματιστικές διαστάσεις, αυτές της πρακτικής προσφοράς, αλλά και της αναγνώρισης της δοτικότητας στη βάση αξιών αγάπης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης…” ενώ στη συνέχεια τονίστηκε ότι “ ο εορτασμός της 20ης Οκτωβρίου ω ς επισημης εορτής της Ελληνικής Αστυνομίας, χαρακτηρίζεται από τη μακρόπνοη ιστορική συνέχεια των Σωμάτων της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, μια συνέχεια που κληροδοτείται στις επόμενες γενιές μέσω της διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς… “  

Κλείνοντας την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του κ. αρχηγού, η υπαστυνόμος κα Κίτσιου  τόνισε τα εξής: “Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία με το κοινωνικό  πρόσωπό της, μεταξύ άλλων, έρχεται να συνδράμει πρωτίστως ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σεβόμενη την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια, ώστε να σπάσουν τα δεσμά της σιωπής τους και να αντιμετωπιστούν με συλλογική προσπάθεια και συνέργεια αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα, που μαστίζουν την κοινωνία μας.  

Ως αρχηγός του Σώματος, καλώ όλους εσάς, τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, να τιμάτε τη σημερινή ημέρα ανακαλώντας στη μνήμη και στην καρδιά σας στιγμές παρελθόντος, ισχυροποιώντας το παρόν και αναδημιουργώντας το μέλλον, με εχέγγυα τη δική σας καθοριστική συμβολή, η οποία απαραιτήτως είναι ενδεδυμένη από ευγνωμοσύνη, απόδοση τιμών  και πηγαίας έκφρασης ενός θερμού ευχαριστώ! Ιδιαιτέρως σήμερα επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω εσάς, το σύνολο του προσωπικού, για τη μάχη που δίνεται καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη και τη διαρκή προσπάθεια σας να καταξιωθουμε στη συνείδησή του.  

Γνωρίζετε ότι η ευημερία και η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσω της πραγματωσης της κοινωνικής ισορροπίας και ομαλότητας, και της παράλληλης προστασίας του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας.

Έχουμε χρέος να μένουμε πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες του όρκου μας. Να μείνουμε ανιδιοτελείς συνοδοιπόροι του πολίτη. Κάθε ενέργεια μας ας εκκινεί με μοναδικό σκοπό την προσφορά. Η προάσπιση της εσωτερικής ασφάλειας της Χώρας μας ας συνιστά διαρκή επαγγελματική μας προοπτική. Χρόνια πολλά”.   

Στο τέλος της δοξολογίας προσφέρθηκε πανηγυρικό κέρασμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.  Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εορταστική εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com