Ανακοίνωση

Τιμή για τον απανταχού Ελληνισμό το 2ο Διεθνές Συμπόσιο στην Κρήτη

 

Υπάρχει ελπίδα ανόρθωσης της χώρας μας με υγιείς δυνάμεις και συλλογική προσφορά, όπως άλλωστε, φαίνεται και από την μεγάλη επιτυχία καθιέρωσης στην  Κρήτη του Διεθνούς Συμποσίου, που φέτος θα διεξαχθεί για 2η χρονιά στις 20-22 Σεπτεμβρίου στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της αποκεντρωμένης διοίκησης της Κρήτης. Παραθέτουμε τον παρακάτω χαιρετισμό της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίας Μαίρη Μπαλή και σας προτρέπουμε για περισσότερη ενημέρωση να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://www.symposiums.gr/

 314910_2314745102238_1129368451_n (1)

Αγαπητοί κύριοι,

Η «SYMPOSIUMS» είναι μια εταιρία μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα που δημιουργήθηκε κυρίως για να προβάλλει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό αλλά και για την πραγματοποίηση γενικότερα κάθε είδους δράσεων που θα βοηθήσουν στην δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη.

Στους σκοπούς μας περιλαμβάνεται:

 

  • ·Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του υλικού και πνευματικού πλούτου της Ελλάδας. 
  • ·Ανάπτυξη και προώθηση της επιστημονικής, τεχνολογικής, κοινωνιολογικής, επιχειρηματικής, οικονομικής και πολιτιστικής γνώσης όλων των μορφών και όλων των επιπέδων. 
  • ·Ανάπτυξη πολιτιστικού δικτύου δημιουργών στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. 
  • ·Δημιουργία – θεσμική – τεχνοκρατική υποστήριξη χώρων πολιτισμού. 
  • ·Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στην επικράτειά της αλλά και σε χώρες του εξωτερικού και όλων των μορφών του υλικού και πνευματικού πλούτου της. 
  • ·Ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης.

 

Το Σεπτέμβριο του 2012 διοργανώσαμε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Ελληνισμό με τίτλο: «Ας ξανασυστηθούμε: Είμαστε οι Έλληνες» – «Ο Έλλην άνθρωπος και η οικουμενική επιρροή του στην μεταμοντέρνα εποχή», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, με συμμετοχή πολλών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το όραμα μας στην κατεύθυνση αυτή είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες (και όχι μόνο) σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό ξανά τις ρίζες μας και να ξαναβρούμε τις χαμένες Ελληνικές αξίες και την Ελληνική μας ταυτότητα.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του 2ου Διεθνούς Συμποσίου για τον Ελληνισμό με τίτλο “Η τεχνολογία των Ελλήνων στο ταξίδι του χρόνου”, που θα πραγματοποιηθεί από 20-22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο και τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναφορές σε θέματα ιατρικής τεχνολογίας, πολεμικής τεχνολογίας, τεχνολογίας στην αρχιτεκτονική την αστρονομία την ναυπηγική, την τεχνολογία των επικοινωνιών, την μηχανολογία, την οικιακή και εργαστηριακή τεχνολογία κλπ.

Θα έχει ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες, φοιτητές αλλά και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της τεχνολογίας των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Όραμα μας είναι, πέρα από τον ανταλλαγή γνώσεων στα γνωστικά πεδία που άπτονται της θεματολογίας του Συμποσίου, η φιλοσοφική και νοητική προσέγγιση της δημιουργικής και έξω από συμβατικά πλαίσια σκέψης των αρχαίων ελλήνων καθώς και η προσέλκυση στον τόπο μας ποιοτικού και συνεδριακού τουρισμού που αποτελεί ζήτημα ζωτικής ανάγκης σε μια εποχή που η οικονομική κρίση, και τα κάθε είδους αδιέξοδα μαστίζουν τη χώρα μας.

Σας στέλνομε πολλούς Ελληνικούς/Κρητικούς χαιρετισμούς και ελπίζουμε στην συμπαράσταση σας.

 Με εκτίμηση

Μαίρη Μπαλή

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com