Τρίτη , 3 Οκτ 2023

Τι εκλογικό ποσοστό θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν οι φίλοι των ζώων;

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ) καθώς επίσης από τους κατά τόπους φιλοζωικούς συλλόγους και την μεμονωμένη προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών, τα εγκλήματα κατά ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια…  
Η πολιτεία, αν δεν μεριμνήσει για την αλλαγή της νομοθεσίας και την στελέχωση των δημόσιων κτηνιατρείων με νέους επιστήμονες οι οποίοι μαζί με τους παλιούς να αρχίσουν να ενεργούν στειρώσεις και μάλιστα δωρεάν, θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική συνέχεια στην πολιτική ζωή της χώρας. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει στα χρόνια κυρίως της μεταπολίτευσης, έχει διαπιστωθεί ότι το ποσοστό της αποχής είναι ιδιαίτερα υψηλό. Τα κράτη, όμως, που σημειώνουν υψηλό εκλογικό ποσοστό αποχής, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας, είναι επειδή ο πολιτικός κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για το προσωπικό και όχι για το δημόσιο συμφέρον με αποτέλεσμα η κρατική διαφθορά να… φουντώνει και οι κάθε λογής εγκληματίες να δρουν άνετα…    
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε στους παραπάνω φορείς την αναζήτηση της τεράστιας δύναμης των φιλόζωων και άλλων τίμιων πολιτών κυρίως μέσα στο ποσοστό της αποχής παρά στα πολιτικά κόμματα, ιδρύοντας μία πολιτική κίνηση που θα  εξασφαλίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είσοδο στη Βουλή.  

Γιάννης Η. Κάκανος  

Σημείωση σύνταξης: Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των άθλιων εγκληματιών που βασανίζουν και σκοτώνουν με φόλες τα καημένα ζώα και μέχρι σήμερα η πολιτεία δεν έχει πράξει τα αυτονόητα. Ο κόσμος, όμως, που αγαπά τα ζώα και το περιβάλλον είναι μια τεράστια αναξιοποίητη δύναμη. Μπορεί, λοιπόν, αυτή η δύναμη να εισέλθει στη Βουλή ιδρύοντας ένα κόμμα και να λάβει από την πρώτη φορά ποσοστό πάνω από 10%. Και αυτό, επειδή η αποχή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι πάνω από 40%. Οι φίλοι των ζώων από αυτή την κατηγορία μαζί με άλλους δυσαρεστημένους πολίτες, θα δώσουν ένα σεβαστό διψήφιο ποσοστό… Εμπρός, λοιπόν, για την ίδρυση κόμματος. 

   

4 σχόλια

 1. Φυσικά και έπρεπε να είχε γίνει χθες

  • Ιωάννης Κάκανος

   Σας ευχαριστώ για την επικρότηση του άρθρου αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ.

 2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΤΣΑΚΗς

  υπαρχει ηδη
  https://www.animalpolitics.gr/

  • Ιωάννης Κάκανος

   Δεν την γνώριζα αυτή την πολύ ωραία κίνηση και απορώ γιατί η κυρία Μπομπολάκη δεν με ενημέρωσε όταν της κοινοποίησα το άρθρο μου.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com