Δευτέρα , 30 Ιαν 2023

“Θέλουμε τις λαϊκές αγορές” δηλώνουν Χανιώτες…

eparxiakofos0050

Ρεπορτάζ: Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

https://eparxiakofos.gr/touristika-idi-o-erotokritos-stin-agia-marina/ 

 

Καλές τιμές και ποιοτικά ντόπια προϊόντα βρίσκουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών στα Χανιά οι καταναλωτές. Αυτό επεσήμαναν όσοι συναντήσαμε χθες στη Νέα Χώρα, προτείνοντας παράλληλα ιδέες για περαιτέρω βελτίωση των υπαίθριων αγορών. Από την πλευρά τους οι έμποροι μιλούν για τα προβλήματα του επαγγέλματος ζητώντας από τους αρμοδίους να δώσουν λύση.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 

eparxiakofos0002

 Μιχάλης Νικάκης: «Χρόνια ψωνίζω από λαϊκές και με συμφέρει. Εδώ πέρα, όμως, όταν σηκώνει αέρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Καλό θα ήταν να μεταστεγαζόταν η λαϊκή της Νέας Χώρας εντός του οικοπέδου της πρώην ΑΒΕΑ. Και κάτι ακόμα που είναι επίκαιρο. Αφού επισκευάστηκαν και μάλιστα νόμιμα τα φουγάρα γιατί θέλουν να τα γκρεμίσουν; Δεν είναι σωστό, αποτελούν μνημεία…».

eparxiakofos0008

 Ευτύχιος Μπακούσης: «Μ’ αρέσει και με συμφέρει να ψωνίζω από τη λαϊκή, ενώ παράλληλα κάνω τη βόλτα μου… Βέβαια, υπάρχουν προβλήματα που διαιωνίζονται και καλό θα ήταν να επιλυθούν. Για παράδειγμα, λέω, να διαχωριστούν τα τμήματα της λαϊκής. Οι παραγωγοί αλλού και οι έμποροι αλλού.  Ο χώρος έτσι θα είναι πιο μικρός και θα χωρούν να στεγαστούν μόνιμα σε σταθερά σημεία». 

 eparxiakofos0013

Χριστίνα Καστρινάκη: «Οι τιμές στη λαϊκή είναι καλές όπως και τα προϊόντα που παράγουν ή που εμπορεύονται οι άνθρωποι». 

eparxiakofos0009

Τιτίκα Κουργιεντάκη: «Μένω κοντά και κάθε Πέμπτη κάνω τα ψώνια μου από τη λαϊκή. Τις τιμές τις βρίσκω καλές και επάρκεια σε όλα τα είδη».

 

ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ 

eparxiakofos0012

Μανώλης και Αναστάσης Μιχελάκης: «Από τον Σέμπρωνα είμαστε και για πρώτη φορά και πρώτη μέρα ήρθαμε σήμερα στη λαϊκή. Ο δυνατός αέρας είναι μεγάλο πρόβλημα στην παραλιακή αυτή οδό της Νέας Χώρας». 

 eparxiakofos0003

 Άννα Παπαδοπούλου: « Είμαι παραγωγός από τις Βρύσες Αποκορώνου με καταγωγή από την Άρτα. Στην Άρτα είναι διαφορετική η λαϊκή αγορά  απ’ ότι είναι στα Χανιά. Εκεί βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης και είναι στεγασμένη και λειτουργεί καθημερινά. Ο χώρος είναι πεντακάθαρος όπως και οι τουαλέτες με μέριμνα του Δήμου. Αν βρισκόταν στα Χανιά δύο χώροι κατάλληλοι, νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερα να λειτουργούσαν όπως στα μέρη μας στην πάνω Ελλάδα».

eparxiakofos0004

Μιχάλης Σταματάκης: «Ταλαιπωρούμαστε  και δυσκολεύουμε το κυκλοφοριακό, αλλά πρέπει να ζήσουμε. Πολλοί Χανιώτες προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους από εμάς και τους ευχαριστούμε. Θέλουμε όμως να μας τακτοποιήσουν μια μέρα σε μόνιμα σημεία και ας πληρώνουμε κάτι παραπάνω στο Δήμο. Για παράδειγμα ένα τέτοιο μέρος αν διαμορφωθεί κατάλληλα είναι το οικόπεδο της ΑΒΕΑ που θα μας προστατεύει και από τον αέρα».   

eparxiakofos0005

eparxiakofos0043

Χρήστος Βενετάκης από Κεραμιά και Παντελής Θεοδωράκης από Κουντούρα: «Όταν φυσά εδώ στη Νέα Χώρα ο κόσμος που έρχεται είναι λίγος και εμείς υποφέρουμε από τον δυνατό αέρα. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε να εγκατασταθεί η λαϊκή αγορά σε τρία στεγασμένα σημεία. Ένα από αυτά θα μπορούσε να ήταν το οικόπεδο της ΑΒΕΑ».  

eparxiakofos0046

 Αρτέμης Μανατάκης: «Οι καιροί είναι δύσκολοι και ίσα, ίσα τα βγάζουμε πέρα». 

eparxiakofos0007

Σταύρος Μαρκουλάκης, πρόεδρος βιομηχανικού τμήματος: «Πριν από λίγους μήνες προτείναμε στη Δημοτική Αρχή να γίνεται η λαϊκή της Νέας Χώρας αντί για τον παραλιακό δρόμο, εντός του οικοπέδου της ΑΒΕΑ και συμφώνησαν με την πρότασή μας. Περιμένουμε εξελίξεις».  

eparxiakofos0047

 eparxiakofos0011

Στιγμιότυπα με Χανιώτες αλλά και με ξένους πελάτες στη λαϊκή

 eparxiakofos0014

Όψη με το οικόπεδο της πρώην ΑΒΕΑ και τα φουγάρα που κάποιοι θέλουν να γκρεμιστούν μετά την… ανακατασκευή τους!

 i-taftotita-gia-tin-efimerida-ke-se-aftokolita

28

29

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com