
Με την ονομασία «κρινάκια της Παναγίας» ή «κρινάκια της θάλασσας, της άμμου, θαλασσόκρινα» και διάφορες άλλες που τους έχουν δώσει κατά περιοχές, τα συναντάμε να ξεφυτρώνουν σε ορισμένες παραλίες μέσα από την καυτή άνυδρη άμμο, στα μέσα του Καλοκαιριού με την λευκή ομορφιά τους.
Η ονομασία, όμως, «κρινάκια της Παναγιάς» συνδέεται με ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από την παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, όπου κρινάκια που έχουν τοποθετηθεί και είναι ξερά πλέον, κατά τρόπο θαυμαστό αρχίζουν και ανθίζουν ενώ το κοτσάνι παραμένει ξερό.
Η πρόσφατη φωτογράφηση είναι από παραλία της πόλης μας προσφέροντας σε όσους βρίσκονται κοντά τους μια ξεχωριστή ευωδία. Πρόκειται για πολυετές φυτό το οποίο ανθοφορεί από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο.
Γιάννης και Ηλίας Κάκανος
