Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Χανίων Σπύρο Μαυράκη

Όταν υπάρχει ενότητα υπάρχει σεβασμός και αγάπη γεγονός που αποδεικνύεται με την πλούσια δράση όλων των διοικητικών συμβουλίων από ιδρύσεως μέχρι σήμερα της Ένωσης Αποστράτων και μετέπειτα Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών  Νομού Χανίων.

Με αφορμή την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Μαυράκης να θέσει υποψηφιότητα εκλογής του ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ, τον συναντήσαμε θέτοντας του το παρακάτω ερώτημα: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με το που πληροφορήθηκα την απόφαση σου να βάλεις “πλώρη” ως υποψήφιος του διοικητικού συμβουλίου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων (ΠΟΑΣΑ)  χάρηκα ιδιαίτερα όπως άλλωστε θα έχουν χαρεί και όλοι οι συνάδελφοι μέλη του Συνδέσμου μας στα Χανιά και αυτό επειδή έχεις όλα τα προσόντα να μας εκπροσωπείς από ανώτερη θέση. Το εξαίρετο ήθος σου και η πορεία που είχες στην Ελληνική Αστυνομία όπως και τώρα στον Σύνδεσμο Αποστράτων, έχει στεφθεί με πολλές επιτυχίες. Ανέλαβες μαζί με άλλους της ίδιας περίπου ηλικίας συναδέλφους από άξιους προκατόχους μας με επικεφαλής πρόεδρο τον αγαπητό σε όλους Γεώργιο Ζερβουδάκη ο οποίος σήμερα διανύει το 80 στό έτος της ηλικίας του, να συνεχίσετε με ακόμα περισσότερη αφοσίωση ως νεότεροι τις δράσεις σας στηρίζοντας τα συμφέροντα των αποστράτων  και αποκαθιστώντας διαχρονικές αδικίες.

Σχετικά με την απόφαση σου αυτή να αναφερθείς αρχίζοντας μ’ ένα σύντομο βιογραφικό.. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θεωρώ μεγάλη τιμή που θα δημοσιευθούν οι δράσεις μας στο “Επαρχιακό φως” αλλά και στα “Χανιώτικα νέα”, την εφημερίδα που συνεχίζει την πορεία της έχοντας υπερβεί το Ιωβηλαίο έτος κυκλοφορίας κι εσύ ως τακτικός συνεργάτης της μετά την αποστρατεία σου ασχολείσαι με πολυποίκιλα θέματα πολιτισμού έχοντας διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα προβάλλοντας διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις από το νομό μας και όχι μόνο.          

Γεννήθηκα λοιπόν, το 1961 στη Λιτσάρδα Αποκορώνου Χανίων, είμαι απόφοιτος Λυκείου και μετά που τελείωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις το έτος 1983 κατατάχθηκα στην Ελληνική χωροφυλακή ως χωροφύλακας. Η πρώτη μου τοποθέτηση τον Ιούνιο 1984 ήταν στο Τμήμα Ειδικών Αποστολών επειδή είχα εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού. Μετά από 11 χρόνια και με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου τον οποίο απέκτησα αφού προγενέστερα είχα πετύχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή μου στη σχολή υπαξιωματικών μετατέθηκα στη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων υπηρετώντας σε μάχιμες υπηρεσίες.  

Το έτος 2004 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ μετατέθηκα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης στο Τμήμα διοικητικής υποστήριξης ως υπασπιστης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή και αποστρατεύτηκα το 2011 με το βαθμό του Αστυνόμου Β΄. Επειδή το λειτούργημα του αστυνομικού το αγαπούσα πολύ, αφιέρωνα πολύ  χρόνο πέρα από ωράρια, πολλές φορές μάλιστα η υπηρεσία στερούσε χρόνο από την οικογένειά μου αλλά ακόμα και τώρα δεν το μετανιώνω και δεν είναι τυχαίο πού και τα δύο μου παιδιά συνεχίζουν στο ίδιο μετερίζι υπηρετώντας στην ΕΛ.ΑΣ. 

Όταν αποστρατεύθηκα ύστερα από πρόταση του τότε προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Γεωργίου Ζερβουδάκη συμμετείχα υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου στην  Ένωση.  Οι συνάδελφοι με τίμησαν με την ψήφο τους κατακτώντας έτσι μία θέση  στο Δ.Σ. όπου μαζί με τον έμπειρο πρόεδρο μας, έναν άνθρωπο έντιμο και καλοσυνάτο διανύσαμε όλη την θητεία μας. Στη συνέχεια, λόγω της μεγάλης ηλικίας του προέδρου, ήταν τότε 76 ετών, έλαβα την ευχή του για να συνεχίσω αλλάζοντας το καταστατικό.    

Από Ένωση Αποστράτων ονομαθήκαμε Σύνδεσμος και γίναμε μέλος στην ΠΟΑΣΑ.   Πρώτη μας απόφαση ήταν να μεταφέρουμε τα γραφεία μας στο χώρο των γραφείων  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων με αποτέλεσμα από αυτήν την μετακόμιση να κερδίσουμε αρκετά λειτουργικά έξοδα και να φτιάξουμε ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του Συνδέσμου. 

Δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε κίνητρα για να γραφτούν στον Σύνδεσμο  ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι και το καταφέραμε. Αρχές του 2017 τα μέλη μας ήταν περίπου 150 και σήμερα που μιλάμε ο αριθμός των μελών έχει υπερβεί τους 600. 

Ο Σύνδεσμος λειτουργεί δυο μέρες την εβδομάδα, Τρίτη και Τετάρτη, ώρες 09.00 έως 11.00 αλλά τα κινητά μας τηλέφωνα είναι στην διάθεση των μελών και σε οποιαδήποτε επείγουσα περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.Φροντίζουμε για την ψυχαγωγία και την  σύναψη καλών σχέσεων μεταξύ των μελών μας και πριν έρθει αυτή η λαίλαπα της πανδημίας, είχαμε κάνει αρκετές μονοήμερες εκδρομές στις οποίες ο Σύνδεσμος πλήρωνε τα λεωφορεία με αποτέλεσμα το κόστος της εκδρομής να είναι χαμηλό και η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Πραγματοποιήσαμε, όμως και είχε μεγάλη επιτυχία κι ένα πολυήμερο ταξίδι σε Πράγα, Βιέννη, Δρέσδη και Βουδαπέστη.   

Καθιερωσαμε συμβολικό  χρηματικό ποσό ως βραβείο για τα παιδιά των μελών μας που εισάγονται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακόμα από φέτος όσα παιδιά μελών μας παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο θα παίρνουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ  ένα ποσό το οποίο θα αυξομειώνεται ανάλογα με τα οικονομικά του Συνδέσμου. Τελειώσω με την επιθυμία μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές για το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ ώστε να μπορέσω να προσφέρω περισσότερα στους συναδέλφους μας.  Αυτοσκοπός μας είναι ακόμα η αποκατάσταση διαχρονικών αδικιών από την Υπηρεσία σε βάρος συναδέλφων και σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και ο δικός σου πολύχρονος αγώνας κατά της γραφειοκρατίας και του αναχρονισμού”.

Από καρδιάς ευχόμαστε στον άξιο και αγαπητό συνάδελφο καλή επιτυχία στις εκλογές για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες δράσεις και επιτυχίες τις οποίες μετά χαράς θα αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας, ενώ σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα πεπραγμένα του Συνδέσμου τα οποία είναι πολλά.  

Γιάννης Η. Κάκανος

Υπαστυνόμος Β’ ε.α.  

Τακτικός συνεργάτης στα “Χανιώτικα νέα”   

      

Για τα “Χανιώτικα νέα” Ηλίας Ι. Κάκανος

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com