Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Στόχος η επαναδραστηριοποίηση του Μουσείου Σχολικής Ζωής

Επιτυχία σημείωσε το κάλεσμα του Δ.Σ. του Μουσείου Σχολικής Ζωής Νεροκούρου σε φορείς και κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Μαζί με αρκετό κόσμο που προσήλθε από νωρίς στον χώρο, ήταν ο επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Κυριάκος Κώτσογλου και ο νέος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Για την επαναδραστηριοποίηση του Μουσείου, μίλησε στα «Χ.ν.» η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαρία Δρακάκη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση γίνεται για να μοιραστούμε ιδέες. Επί της ουσίας, είναι μία προσπάθεια για επανεκκίνηση της λειτουργίας του για γνωριμία με τους νέους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο ώστε να συνειδητοποιήσουν και όσοι δεν το γνωρίζουν ότι είναι ένας χώρος που δεν υποδέχεται απλά μαθητικές ομάδες, αλλά έχει πάρα πολλές δυνατότητες να στηρίξει ακόμα και την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και πολλές άλλες συνεργασίες. Ως ομάδα του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου, θέλω να πω σαν απολογισμό για την παρούσα χρονιά που τελειώνει ότι ήταν πολύ δύσκολη με την έννοια ότι το Μουσείο παρέμεινε κλειστό επειδή δεν υπήρχε άνθρωπος να υποστηρίζει τις ξεναγήσεις. Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και με τη νέα δημοτική Αρχή ίσως, αλλά και με τις νέες συνεργασίες που ορίζονται από τη νέα νομοθεσία στην αυτοδιοίκηση, προσδοκούμε να υπάρξει μέριμνα και κυρίως προτεραιότητα και για να μην γενικολογούμε αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξει επιστημονική λειτουργία στο Μουσείο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει υπαρκτός οργανισμός, σημαίνει με πάγια χρηματοδότηση, σημαίνει επιστημονικό σχήμα διαχείρισης του Μουσείου, σημαίνει προγραμματισμός έργου, αξιολόγηση και αποτίμηση, δυνατότητα στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό και επίσης κυρίως να γίνει μία σωστή, συντονισμένη συστηματική υποστήριξη όλων των λειτουργιών του και όχι μόνο μιας εκθεσιακής λειτουργίας, αλλά κυρίως συντήρηση των τεκμηρίων που υπάρχουν στη συλλογή του, καταγραφή, διαφύλαξη και βεβαίως επαναλαμβάνω να έχει προσβασιμότητα όχι μόνο στις μαθητικές ομάδες».

Για τον ρόλο του Μουσείου μίλησαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κώτσογλου και ο νέος δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τονίζοντας: « Ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την παλιά σχολική ζωή με το Μουσείο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με χρηματοδότηση επί της Νομαρχίας Χανίων του Γρηγόρη Αρχοντάκη και νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεχιστεί, να λειτουργήσει, να αποκτήσει μια κανονικότητα, να συνεχίσει να μαζεύει το υλικό που αφορά τη σχολική ζωή περασμένων χρόνων για να πάρει τον ρόλο και την αξία που πρέπει στην εκπαιδευτική κοινότητα» σημείωσε ο κ. Κώτσογλου.

Από την πλευρά του ο κ. Σημανδηράκης τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής για ακόμα μία φορά σε μία ακόμα σημαντική δράση πολιτισμού και αυτό δείχνει τη σημασία που μπορεί να παίξει το Μουσείο Σχολικής Ζωής συνολικά στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση στο Δήμο Χανίων και είμαστε σίγουροι ότι στην επόμενη περίοδο θα αποτελέσει το κέντρο από το οποίο θα μπορέσει να ξεκινήσουν σημαντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σύμφωνα και με τα πράγματα τα οποία έχουμε πει κατά την προεκλογική περίοδο. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν αναλάβει αυτή τη σημαντική δράση και κυρίως πρέπει να δούμε πως θα ενταχθεί πλέον σε ένα πιο συγκεκριμένο οργανόγραμμα στις δομές και τη λειτουργία του δήμου Χανίων».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com