Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ – Μουσική πανδαισία με τα βιολιά στη συναυλία εγχόρδων

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τους λάτρεις της μουσικής υψηλού επιπέδου η συναυλία με την  ορχήστρα εγχόρδων που πραγματοποιήθηκε στις 12,30΄ το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα προβολής του ιστορικού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων. 

Για την συναυλία μίλησε στα “Χανιώτικα νέα” ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιάννης Αντωνογιαννάκης υπογραμμίζοντας τα εξής: “ Η σημερινή εκδήλωση είναι η ετήσια μαθητική της ορχήστρας του Ωδείου μας στην οποία επιμελείται ο γνωστός και καταξιωμένος καθηγητής του βιολιού Κωνσταντίνος – Έντμοντ Αλέξι και είναι μια ευκαιρία αυτή η ετήσια προσπάθεια των παιδιών η οποία είναι πέραν των προγραμματισμένων μαθημάτων που έχουν, για να ασχοληθούν σε κάτι ιδιαίτερο που είναι η λειτουργία και η διδασκαλία της ορχήστρας. Και επειδή η μουσική δεν έχει όρια ηλικίας, συμμετέχουν ως μαθητές στην ορχήστρα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας. Όλα τα παιδιά που είναι μαθητές βιολιού οπουδήποτε στα Χανιά μπορούν να ενταχθούν στην ορχήστρα ανεξάρτητα αν είναι ή όχι, επαναλαμβάνω μαθητές του Ωδείου μας.

Την ορχήστρα μας αποτελούν 20 άτομα  και οι μικρότερες  ηλικίες συμμετοχής σήμερα αρχίζουν από τα 10 με 12 χρόνια, ενώ οι μεγαλύτερες με μαθητές Λυκείου ή και λίγο παραπάνω”. 

Καταλήγοντας ο κ. Αντωνογιαννάκης επεσήμανε ότι “ η εκδήλωση σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι εθελοντικά, φιλικά συμμετέχουν επαγγελματίες καθηγητές βιολιού που θα συμπράξουν με τα παιδιά και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό”. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

……………………………………………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com