Τρίτη , 7 Φεβ 2023

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ: Δωρεάν μαθήματα ελεύθερου σχεδίου!

eparxiakofos.gr_image0008

Άρχισαν χθες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα για όποιον θέλει να μάθει τον τρόπο να σχεδιάζει αντικείμενα και πρόσωπα. Δάσκαλος είναι ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ζωγράφος και αγιογράφος Νίκος Γιαννακάκης ο οποίος με δήλωσή του στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» υπογράμμισε τα εξής: «Το σεμινάριο πραγματοποιείται με συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με το Τμήμα της διά βίου μάθησης Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων με προϊσταμένη την κα Κατερίνα Ζομπανάκη. Η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μάθουν όσοι και όσες θέλουν και εντελώς δωρεάν την εισαγωγή στο ελεύθερο σχέδιο. Τα μαθήματα σχεδίου για αντικείμενα, πορτραίτο και ζωντανό μοντέλο θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 6 μέχρι 9 μ.μ. και θα έχουν διάρκεια ενός τριμήνου».

Για τη δραστηριότητα αυτή η κα Ζομπανάκη τόνισε ότι « το Πνευματικό Κέντρο άνοιξε τις πόρτες του σε όλους τους Χανιώτες διοργανώνοντας κάθε είδους πολιτιστική δράση, είτε δικής του παραγωγής, είτε της Περιφερειακής μας  Ενότητας, αρχίζοντας, δειλά – δειλά να εκπληρώνει για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του, τους σκοπούς του, δηλαδή, την ανάδειξη και την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου των Χανιωτών. Και η αποψινή δράση βάζει το δικό της λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε ευτυχείς που αρωγός της προσπάθειας μας αυτής, στέκεται ο κ. Νίκος Γιαννακάκης, συντοπίτης μας δημιουργός και δάσκαλος ξεχωριστός, ένας άνθρωπος που συνετέλεσε και συντελεί σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της βυζαντινής αγιογραφίας και γενικότερα στην πολιτιστική καλλιέργεια του τόπου μας. Ξεκινάμε λοιπόν με 55 εκπαιδευόμενους οι οποίοι θα αυξηθούν στα επόμενα μαθήματα».

eparxiakofos.gr_image0009

 Η Ευαγγελία Φαντάκη δεξιά λέει: «Ήρθα από αγάπη στο ελεύθερο σχέδιο. Τώρα το αν θα μάθουμε και αν το κατορθώσουμε είναι άλλο θέμα, αλλά καλό είναι να παίρνουμε κάποιες βάσεις…», ενώ η Ευαγγελία Μυλωνάκη δηλώνει ότι «από περιέργεια πιο πολύ ήρθα και πιστεύω ότι θα πάρω αρκετές γνώσεις».

eparxiakofos.gr_image0010

 Στιγμιότυπα από την αίθουσα με τον δάσκαλο τον κ. Γιαννακάκη να διδάσκει.

eparxiakofos.gr_image0011

Η κα Κατερίνα Ζομπανάκη προϊσταμένη διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων.  

Χανιώτικα νέα Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 σελίδα 33

33-20141014

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com