Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Στο παλιό σχολείο Καμπανίου βραβεύσεις μαθητών

O πολιτιστικός και αναπτυξιακός σύλλογος «Καμπάνι», που στεγάζεται στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου από το 1993, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης τιμητική εκδήλωση με βραβεύσεις μικρών μαθητών από το χωριό και τους γύρω οικισμούς που συμμετείχαν στην συγγραφή ιστορικών στοιχείων του τόπου. 

Την εκδήλωση στο ιστορικό μονοθέσιο σχολείο του χωριού τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος κάνοντας τον χώρο πάλι μετά από 90 χρόνια να γεμίσει με παιδιά. Τους παρευρισκόμενους αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσίαση του βιβλίου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άννα Μακράκη – Καρέλλα υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Το παλιό σχολείο στο Καμπάνι” – Από τις στάχτες της επανάστασης του 1866… ως τις μέρες μας” και τη βράβευση των μικρών ιστορικών συγγραφέων του. Το βιβλίο αποτελεί εργασία των παιδιών των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κουνουπιδιανών που έγινε με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Χρύσας Μαραθάκη και Γεωργίου Αρβανίτη μέσα στο σχολικό έτος 2023 -2024. Η ιδέα και η πρωτοβουλία ανήκουν στον πολιτιστικό σύλλογο, βρήκαν γόνιμο έδαφος υλοποίησης από τον γραμματέα του συλλόγου και δάσκαλο Γεώργιο Αρβανίτη και τους μαθητές του. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό και τους επικροτούμε. Πρωταρχικό στόχος ήταν η προβολή και  ανάδειξη της ιστορίας του χωριού μας και το παλιό σχολείο είναι ένα εμβληματικό κτίριο που το αντιπροσωπεύει. Τα παιδιά έσκυψαν ευλαβικά πάνω στο θέμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ερεύνησαν, επισκέφθηκαν μνημεία της περιοχής, αναζήτησαν προφορικές μαρτυρίες, ανακάλυψαν ιστορικά στοιχεία, μελέτησαν πηγές και με περηφάνια, μας παρουσιάζουν σήμερα το δικό τους βιβλίο ιστορίας. Ξεδιπλώνουμε τις σελίδες του και μετά την σπουδαία εισαγωγή ταξιδεύουμε στον χωροχρόνο με συνεκτικό κρίκο την ζωή του ιδρυτή του παλιού σχολείου που αποτελεί την έδρα του συλλόγου από το 1993. Υπήρξε το πρώτο σχολείο στο Ακρωτήρι έχοντας ιδρυθεί το 1882 από τον φωτισμένο αρχιερέα Γεράσιμο Στρατηγάκη, μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στις επαναστάσεις, τα γράμματα και τον κλήρο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χαρίλαου Τρικούπη έχτισε αυτό το σχολείο για να διδάσκονται γράμματα οι Κρητικοί…”.   

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, τη χορωδία που τραγούδησε και τις βραβεύσεις. 

Ηλίας Ι. Κάκανος      

Η πρόεδρος Άννα Μακράκη – Καρέλλα με το μέλος του Δ.Σ. Γιάννα Μαρκουλάκη

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com