Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών…(Και βίντεο)

Μια ολοκληρωμένη έκθεση καινοτόμου εκπαιδευτικού  χαρακτήρα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ σε συνεργασία με τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” έχοντας θέμα την οδική ασφάλεια – πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων – με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών που ζωγράφισαν διάφορα θέματα για την μάστιγα της ασφάλτου εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Διευθυντής της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, κ. Γιώργος Καλούδης, ο προϊστάμενος του κλάδου διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ., υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ανώτεροι Αξιωματικοί Υπηρεσιών του νησιού, εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικοί, Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη δράση, που εντάσσεται στους ευρύτερους στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για την καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από μικρή ακόμα ηλικία.

«Η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” είναι η πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων του κλάδου της επικοινωνίας», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της κ. Γιώργος Καλούδης για να συνεχίσει σημειώνοντας  «η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με άξονες δράσης τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό με κύριο στόχο την τόνωση της αγοράς.  Η πρωτοβουλία αυτή εξέφρασε, πρακτικά την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στο ελληνικό κράτος, έτσι ώστε, τη στιγμή της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής υποστήριξης και ενίσχυσης από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους της ελληνικής αγοράς. Εμπερικλείει και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις ιδέες και τις έννοιες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».   

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ανάγκη με το παράδειγμα μας να δείξουμε τη σωστή οδική συμπεριφορά στα παιδιά μας» τονίζοντας πως έχουμε δέκα νεκρούς από τροχαία ανά ημέρα. Να πράξουμε το αυτονόητο, να μην οδηγούμε υπό την επήρεια του αλκοόλ, να μην παραβιάζουμε το κόκκινο φως του σηματοδότη, να μην αναπτύσσουμε υπερβολική ταχύτητα και να φοράμε τη ζώνη και το κράνος. Να μην μιλάμε στο κινητό την ώρα που οδηγούμε».

Ο ίδιος στη συνέχεια έκανε έκκληση απευθυνόμενος στους κληρικούς: «Ακόμα και στην εκκλησία μπορούμε» τόνισε «μέσα από το κήρυγμα να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες να θυμηθούν ότι πολυτιμότερο έχουν είναι τα παιδιά και τα εγγόνια τους» για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι «αυτή η έκθεση έχει γυρίσει σχεδόν τη μισή Ελλάδα και την επισκέφθηκαν εκατοντάδες μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς. Αυτό το μήνυμα που εκπέμπει η συγκεκριμένη έκθεση όχι απλά πέρασε, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος με τη βοήθεια των γονιών, των εκπαιδευτικών, των κληρικών, όλων ημών μπορεί να δώσει κάποιο μήνυμα…».

Τον χαιρετισμό του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα ανέγνωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Την προσπάθειά μας αυτή υποστήριξαν σημαντικά πρώτα η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” και πολλοί ακόμα άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και τον επιχειρηματικό κόσμο, που αποφάσισαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα για την  ενίσχυση της οδικής ασφάλειας . Τους ευχαριστούμε όλους. Ας δούμε, λοιπόν, όλοι την οδική ασφάλεια “μέσα από τα μάτια των παιδιών”, μιλάει η παιδική ψυχή και η παιδική ψυχή λέει πάντα την αλήθεια». 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Μεταξύ άλλων χορηγών  αυτής της θαυμάσιας δράσης  οι παρακάτω επιχειρήσεις και εταιρείες: 

https://eparxiakofos.gr/ktel-chanion-rethimnou/

https://eparxiakofos.gr/fisiki-anaplirosi-me-nero-samaria/

http://www.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prod

https://eparxiakofos.gr/epilegmenes-i-pikilies-sto-inopiio-pnevmatikaki-stin-kisamo/ 

 

_DSC8416wtmk

_DSC8377wtmk _DSC8378wtmk _DSC8379wtmk _DSC8380wtmk _DSC8384wtmk _DSC8387wtmk

 P1040243wtmk

P1040238wtmk

_DSC8395wtmkP1040240wtmk P1040241wtmk P1040242wtmk

_DSC8406wtmk

_DSC8450wtmk

_DSC8432wtmk

_DSC8468wtmk

_DSC8418wtmk _DSC8420wtmk _DSC8421wtmk _DSC8422wtmk _DSC8425wtmk

_DSC8492wtmk

_DSC8404wtmk_DSC8458wtmk

_DSC8455wtmk

P1040251wtmk

P1040247wtmk

_DSC8458wtmk _DSC8460wtmk

_DSC8471wtmk

P1040257wtmk P1040259wtmk P1040262wtmk

_DSC8487wtmk

_DSC8410wtmk

Untitled-1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com