Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ – Λαϊκός χειροτέχνης και καλός κηπουρός παλιός επιπλοποιός

 

SONY DSC

Νοικοκύρης άνθρωπος μ’ έμπνευση και μεράκι ένας ηλικιωμένος αγρότης στο Καστέλι, παλιός επιπλοποιός, περνά ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες του ασχολούμενος με γεωργικές εργασίες και διάφορες αυτοσχέδιες επεξεργασίες με ύλη την πέτρα και το ξύλο, στολίζοντας την αυλή του σπιτιού του καθώς και την αγροτική περιουσία του.

Πρόκειται για τον κ. Στυλιανό Κατσικανδαράκη τον οποίο συναντήσαμε πρόσφατα για να μας ξεναγήσει εκτός από το σπίτι του, στον θαυμάσιο ελαιώνα που διατηρεί πεντακάθαρο μαζί με ένα πλούσιο σε παραγωγή μποστάνι, λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από την κωμόπολη του Καστελίου.

«Από μικρός είχα την διάθεση να ασχολούμαι με διάφορα θέματα και να κάνω συλλογή παλιών αντικειμένων που έβρισκα», λέει ο κ. Κατσικανδαράκης για να συνεχίσει, αναφέροντας ότι «στην Αθήνα έζησα πολλά χρόνια ασκώντας το επάγγελμα του επιπλοποιού, αλλά γύρισα στον τόπο που γεννήθηκα και ασχολούμαι με τη γη, ενώ για να περνώ  όμορφα τις υπόλοιπες ελεύθερες ώρες μου διαμορφώνω ξύλα σε διάφορες φιγούρες αλλά και σκαλίζω πέτρες δίνοντάς τους άλλη μορφή. Καλλιεργώ όμως και λαχανικά με βιολογική καλλιέργεια παράγοντας απ’ όλα. Οι φίλοι και οι χωριανοί που έρχονται εδώ, λένε ότι ο τόπος αυτός, έτσι όπως τον έχω διαμορφώσει, είναι ένας μικρός παράδεισος. Να δείτε κι ένα τεράστιο βλήτο που έχω το οποίο είναι δύο χρονών μ’ έναν πολύ χονδρό κορμό και μπόι του ξεπερνά τα τρία μέτρα».

Ο ίδιος συνέχισε στέλνοντας ένα μήνυμα στην ομάδα του την ΑΕΚ τονίζοντας ότι « Ήμουν και παραμένω φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και γι’ αυτό θα δείτε να κυματίζουν πολλές σημαίες της αγαπημένης μου ομάδας. Θέλω, όμως, μέσα από τα «Χ.Ν.» και το «Επαρχιακό φως» να στείλω ένα μήνυμα στη διοίκηση της ομάδας μας να μου στείλουν σημαίες γιατί με την οικονομική κρίση δεν έχω τη δυνατότητα να τις αντικαθιστώ όταν σκίζονται».

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την διαμορφωμένη αυλή της οικίας του με λαογραφικό μουσείο ένα υπόστεγο καθώς επίσης και από τον νοικοκυρεμένο ελαιώνα με το μποστάνι, το τεράστιο βλήτο και τις καλλιτεχνικές φιγούρες από πέτρα και ξύλα. 

Γιάννης Η. Κάκανος  

Χανιώτικα νέα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 σελίδα 35 

35

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

Οι διαφημίσεις στα έντυπα μας είναι φθηνές και στηρίζουν την προσπάθεια διατήρησης χιλιάδων εκδηλώσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστοσελίδας μας. Το «Επαρχιακό φως» ως έντυπο τυπώνεται σε χαρτί πολυτελείας στα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» με δέκα χιλιάδες τεύχη που διανέμονται δωρεάν σε όλη την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις όσων  επιθυμούν να συμπεριληφθούν σ’  ένα από τα επόμενα τεύχη μας οφείλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα της σελίδας.

Ένα σχόλιο

  1. Ιωάννης Κάκανος

    http://makpress.blogspot.com/2015/10/blog-post_848.html

    Εγκάρδιες ευχαριστίες

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com