Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

ΣΤΟ ΚΑΜ -Παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο “ Ασφαλιστικά μέτρα”

Βοήθημα σε νομικούς φιλοδοξεί να αποτελέσει το βιβλίο των δικαστών Κωνσταντίνου Μαρτίνου (εφέτη) και Αντωνίου Σβύνου (εφέτη) με τίτλο “Ασφαλιστικά Μέτρα” το οποίο παρουσιάστηκε παρουσία αρκετού κόσμου  το απόγευμα του Σαββάτου  στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Με δήλωση του στα “Χανιώτικα νέα” και στο “Επαρχιακό φως” ο εν ενεργεία Εφέτης Κωνσταντίνος Μαρτίνος υπηρετών από τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο Λαρίσης από Αθήνα, υπογράμμισε τα εξής: “ Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2022 δηλαδή έχει ζωή ενός έτους και κάτι μήνες. Είναι μία συστηματική παρουσίαση των Ασφαλιστικών Μέτρων του 5ου βιβλίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στο οποίο εμπεριέχονται μέσα οι θεωρητικές .αναφορές ή αναφορές των θεωρητικών αλλά και η πλούσια νομολογία των Δικαστηρίων όπως αυτή διαμορφώθηκε και εξακολουθεί να διαμορφώνεται. Είναι ένα εγχειρίδιο το οποίο είναι ευσύνοπτο θα έλεγα έκτασης περίπου 280 με 300 σίων  σελίδων προσαρμοσμένο στα καινούργια νομοθετικά πρότυπα. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα βοήθημα για τους συναδέλφους μας καταρχάς τους δικαστές, αλλά και για τον δικηγόρο της πράξης, τον μάχιμο δηλαδή δικηγόρο και κυρίως όμως και για τους νομικούς εν ευρεία έννοια, την Πανεπιστημιακή Κοινότητα εννοώ. Επιχειρήσαμε να δώσουμε μία ερμηνεία των νέων διατάξεων που ψηφίστηκαν από το νόμο 4842 του 2021. Το χρονικό  περιθώριο ήταν μικρό βέβαια γιατί δεν είχε αρχίσει ο νόμος αυτός  ακόμα να αναπτύσσει την ενέργειά του και τα όποια προβλήματα δημιούργησε, αλλά προσπαθήσαμε σε πρώτη ανάγνωση του νόμου να δώσουμε κάποιες ερμηνευτικές κατευθύνσεις”.  

Ηλίας Ι. Κάκανος  

      

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com