Τρίτη , 5 Δεκ 2023

ΣΤΟ Κ.Η.Φ.Η. ΧΑΝΙΩΝ – Χορωδία των ΚΑΠΗ έψαλε τα κάλαντα στους ηλικιωμένους

eparxiakofos0005

Στα γιορτινά του “ντύθηκε” το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο και την πρωτότυπη φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός, περιμένοντας χθες το πρωί την χορωδία των Κ.Α.Π.Η. που έψαλε τα κάλαντα.

«Τα Κ.Η.Φ.Η. είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους» επεσήμανε στη δήλωσή της η νέα προϊσταμένη του Κέντρου Χριστίνα Ψιλλάκη.

Η ίδια επίσης τόνισε ότι « φιλοξενούμε αυτή την στιγμή 25 ηλικιωμένους γυναίκες και άνδρες με έξι άτομα προσωπικό. Βασικοί σκοποί των Κ.Η.Φ.Η. είναι να παραμένουν οι ηλικιωμένοι  συμπολίτες  μας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Εδώ μέσα τους παρέχουμε νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, διασυνδεόμαστε με τα ΚΑΠΗ της περιοχής μας και συνεργάζονται με τοπικούς φορείς που παρέχουν παρεμφερείς κοινωνικές υπηρεσίες, με μονάδες υγείας καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας».

Για την χορωδία μίλησε στο «Επαρχιακό φως» η μουσικός Βαλεντίνα Αναγνωστοπούλου, λέγοντας: Η χορωδία μας  αυτή συστάθηκε από τον ΔΟΚΟΙΠΠ πριν από τρία χρόνια και άρχισε να λειτουργεί δειλά, δειλά  από μέλη όλων των ΚΑΠΗ των Χανίων σημειώνοντας με την πάροδο του χρόνου μεγάλη επιτυχία επειδή ο κόσμος όσο μας γνωρίζει μας αγαπάει περισσότερο και τον ευχαριστούμε.  Φέτος, λοιπόν, ξεκινήσαμε άλλη μια χορωδία και θα είναι παραδοσιακή, ενώ η υπάρχουσα έχει πιο κλασικό στυλ. Θέλουμε να καλύψουμε όλα τα ρεπερτόρια και όλες τις περιοχές για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να έρχονται. Καλές γιορτές και καλή χρονιά».

Στιγμιότυπα από την όμορφη χαρούμενη ατμόσφαιρα στο Κ.Η.Φ.Η . Μετά από τα κάλαντα προσφέρθηκε κέρασμα και όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

eparxiakofos0006

eparxiakofos0008

eparxiakofos0011

eparxiakofos0003

eparxiakofos0013 eparxiakofos0014

i-taftotita-gia-tin-efimerida-ke-se-aftokolita

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com