Πέμπτη , 23 Μαρ 2023

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΦΕ ΚΗΠΟΣ – Συνάντηση γονέων από Λευκωσία και Χανιά για κοινές δράσεις

 

 

 

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Καφέ Κήπος της πόλης μας μια ωραία συνάντηση γονέων από Χανιά και Κύπρο με σκοπό να έχουν κοινές δράσεις.  Την  αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκωσίας υποδέχτηκε η Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων με την οποία και έχει αδελφοποιηθεί.

Την αποστολή που θα παραμείνει στα Χανιά έως αύριο 6 του μήνα συνοδεύει και ο Πρόεδρος της  Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ενώ θα γίνουν συναντήσεις με τους φορείς για κοινά θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση, αλλά και προγραμματισμός κοινών δράσεων.

Μιλώντας στα «Χανιώτικα νέα» και στο «Επαρχιακό φως» η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χανίων κα Σοφία Μαλανδράκη υπογράμμισε ότι «υποδεχόμαστε σήμερα σε επίσημη επίσκεψη την αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Γονέων Πρωτοβάθμιας Λευκωσίας με την οποία έχουμε αδελφοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια, Σε αυτή την συνάντηση των δύο διοικητικών συμβουλίων θα κάνουμε ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε δράσεις που αφορούν όχι μόνο την εκπαίδευση στην οποία είδαμε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο χώρες που έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα. Αυτά είναι είτε στο επίπεδο το οικονομικό δηλαδή των χρημάτων τα οποία ξοδεύονται για την παιδεία, στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια, σε ανισότητες που υπάρχουν όσο αφορά τη δυνατότητα των παιδιών να έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση με την έννοια ότι υπάρχει παραπαιδεία που κακά τα ψέματα έρχεται και δημιουργεί προβλήματα διότι μια σωστή παροχή εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται στην παραπαιδεία».

Η ίδια συνέχισε επισημαίνοντας: «1.  Όσον αφορά την εκπαίδευση κοινά προβλήματα, κοινά θέματα. 2. Κοινοί στόχοι, κοινές δράσεις που αφορούν γονείς και παιδιά και έχουν να κάνουν  με αδελφοποιήσεις σχολείων, έχουν να κάνουν με δράσεις που θα γίνουν από μαθητές των σχολείων από κοινού  και επίσης επειδή σε αυτή την διετία προέκυψαν θετικά συμπεράσματα όσον αφορά το καλό που προκύπτει από την αδερλφοποίηση  υποδεχόμαστε για πρώτη φορά τον πρόεδρο Γονέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Παγκύπριας Ομοσπονδίας που έρχεται για πρώτη φορά για να γίνει αδελφοποίηση της Ένωσης Γονέων για να προχωρήσουμε μαζί και με τους γονείς της δευτεροβάθμιας Παγκύπριας Εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του ο κ. Χαράλαμπος Διονυσίου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δημοτικής Λευκωσίας τόνισε: « Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που καταφέραμε να βρισκόμαστε ακόμα μια φορά στα Χανιά και ευχαριστούμε την Ένωση Γονέων Χανίων  για την πρόσκληση. Σε αυτό που έχουμε επενδύσει δηλαδή στις ανθρώπινες σχέσεις έχει καρποφορήσει και πάμε στο επόμενο στάδιο για να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, θα υιοθετήσουμε προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν την Ομοσπονδία αλλά και την Ένωση ώστε να προσφέρουμε περισσότερα στα σχολεία των παιδιών μας».

 Δήλωση επίσης έκανε και ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Κύπρου κ. Πέτρος Κουλέρμος υπογραμμίζοντας τα εξής: « Συνέχεια των όσων είπαν οι δύο πρόεδροι και με τα επιτυχή αποτελέσματα τα οποία έχουν προκύψει από  την αδελφοποίηση και τη συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προχωρούμε κι εμείς ως δευτεροβάθμια εκπαίδευση  μαζί με τους γονείς των παιδιών στα Χανιά για να επωφεληθούμε κι εμείς τα τόσα καλά που έχουν αναφερθεί προηγουμένως».    

 Γιάννης Η. Κάκανος  

???????????????????????????????

Η κα Σοφία Μαλανδράκη ανάμεσα στους κ. Πέτρο Κουλιέρμο και Χαράλαμπο Διονυσίου.

???????????????????????????????

Αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση με φόντο το ιστορικό ρολόι του Δημοτικού Κήπου.

 ???????????????????????????????

Ο ιδιοκτήτης του Καφέ Κήπος κ. Βασίλειος Σταθάκης ενημερώνει με ξενάγηση τους Κύπριους επισκέπτες.

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

 Οι διαφημίσεις στα έντυπα μας είναι φθηνές και στηρίζουν την προσπάθεια διατήρησης χιλιάδων εκδηλώσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστοσελίδας μας. Το «Επαρχιακό φως» ως έντυπο τυπώνεται σε χαρτί πολυτελείας στα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» με δέκα χιλιάδες τεύχη που διανέμονται δωρεάν σε όλη την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις όσων  επιθυμούν να συμπεριληφθούν σ’  ένα από τα επόμενα τεύχη μας οφείλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα της σελίδας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com