Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ: Αγωνία για την τύχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

Κορυφώνεται η αγωνία εκατοντάδων ασφαλισμένων καθώς και των υπαλλήλων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την τύχη που θα έχει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Ένα τεράστιο πανό είναι αναρτημένο στην είσοδο του κτηρίου στο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Χανίων από τον Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων Υγείας Δυτικής Κρήτης. Δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος στη θέση του γραφείου πληροφοριών στο ισόγειο του κτηρίου. Και δεν είναι, βέβαια, η μόνη θέση εργασίας που… ορφάνεψε σε ολόκληρο το μέγαρο. Αξίζει, όμως, να πούμε, άλλωστε έχει αναγνωριστεί από την κοινή γνώμη, ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους καλύπτοντας έτσι τα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Την ανησυχία του επίσης εκφράζει στα «Χ.Ν.» και ο  διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χανίων, οδοντίατρος κ. Σωτήρης Δρούσος, επισημαίνοντας ότι: « Βασικά η εφαρμοζόμενη εδώ και 2-3 χρόνια απαξίωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία ξεκίνησε κατ’ αρχήν με τη μη λύση σε προσωπικό, με τη μη χορήγηση των απαραίτητων αναλώσιμων για τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου με αποτέλεσμα ο κόσμος να πηγαίνει έξω, αλλά το κυριότερο που δημιουργεί και επιπρόσθετο κόστος στους ασφαλισμένους είναι η κατάργηση της Υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού…

Ακόμα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου για το τι θα κάνει τελικά με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αν θα παραμείνει αγοραστής ή πάροχος υγείας, τι θα γίνει με την πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας. ‘Οταν δεν έχεις σχεδιάσει κάτι να κάνεις, το κάνεις σπασμωδικά, αποσπασματικά και χωρίς χρηματοδότηση καταλαβαίνετε  τι πρόκειται να ακολουθήσει. Για ελπίδες δεν ξέρω, μόνο από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί κάτι να γίνει», υπογράμμισε ο κ. Δρούσος για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «τοποθετήθηκα διευθυντής στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις 26 Ιουλίου του 2013 με την ευχή από τη διοίκηση να τον κρατήσω ανοιχτό. Άλλοι θα τον κλείσουν, αν αποφασίσουν να τον κλείσουν».

yanniskakanos.gr_image0004

SONY DSC

     SONY DSC

06

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com