Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ – Επαναλειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης και εγκαίνια ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος

 

Η Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμπαρίου ξεκίνησε με αγιασμό τα εγκαίνια της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος με ταυτόχρονη  επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης του τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 11,30’ το πρωί της Παρασκευής από τις δύο σχολικές μονάδες.

Το παρών έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης κ. ά.  

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου Ζαχαρίας Κουτουλάκης τόνισε: “Η προσπάθεια  επαναλειτουργίας της βιβλιοθήκης ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο χάριν της πρωτοβουλίας της συναδέλφου Μαρίας Φρονιμάκη και άλλων συναδέλφων, του βοηθητικού προσωπικού, των μαθητών της περυσινής Γ’ Λυκείου και έχει την οικονομική ενίσχυση της αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Πλατανιά. Λειτουργεί, λοιπόν, από σήμερα ξανά η βιβλιοθήκη μας και είναι ανοιχτή στην μαθητική μας κοινότητα και στην τοπική κοινωνία”. 

Από μεριάς του ο διευθυντής του Γυμνασίου Κολυμπαρίου Στέλιος Παπαδάκης σημείωσε ότι “με ιδιαίτερη χαρά επαν εγκαινιάζεται σήμερα η επαναδραστηριοποίηση της βιβλιοθήκης μας η οποία έγινε μέσω προγράμματος αρχές της δεκαετίας του 2.000 και είναι μία από τις λίγες βιβλιοθήκες αυτού του τύπου οι οποίες υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ευαίσθητοι είμαστε στην χρήση των προγραμμάτων ευρωπαϊκών και μη όλη η σχολική κοινότητα Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμπαρίου και μέσω αυτού του προγράμματος πετύχαμε και την ανακατασκευή του σχολείου. Με χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα την βιβλιοθήκη μας η οποία έγινε με τον κόπο και την προσπάθεια συναδέλφων και μαθητών. Πιστεύουμε ότι η βιβλιοθήκη αυτή θα λειτουργήσει θετικά και βοηθητικά στη διαμόρφωση καινούργιου καθεστώτος στην κοινωνία της περιοχής μας”.  

Η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας Μαρία Φρονιμάκη επεσήμανε για την βιβλιοθήκη τα εξής: “Δουλεύω πολλά χρόνια στο Λύκειο Κολυμπαρίου. Η εμπλοκή μου με την βιβλιοθήκη ήταν πάντα μία σχέση αγάπης. Όταν ήρθα στο σχολείο την βρήκα στις δόξες της και καινούργια…”, για να συνεχίσει αναφέροντας διάφορες αιτίες που βάρυναν το σχολείο και χρειαζόταν η ανακατασκευή του και φυσικά η επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης για την οποία τόνισε τα εξής: “Με την βοήθεια δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και την απόλυτη στήριξη των συλλόγων καθηγητών  Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και των μαθητών πέρυσι της Γ’ Λυκείου έχοντας την οικονομική υποστήριξη της αντιπεριφέρειας πήρε την σημερινή μορφή της”. 

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης με δήλωση του επίσης υπογράμμισε: “ Έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάζουμε την βιβλιοθήκη σε ένα χώρο οποίος ανακαινίστηκε και η βιβλιοθήκη ξαναλειτουργεί. Είναι νομίζω ένα πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα εδώ της σχολικής κοινότητας και έχει φέτος και καθηγητή για την λειτουργία της και χαιρόμαστε πάρα πολύ που με την συνδρομή την δικιά μας  σε ότι αφορά σε εξοπλισμό αλλά και της αντιπεριφέρειας που συνέδραμε και αυτή στον συγκεκριμένο χώρο η βιβλιοθήκη αυτή την στιγμή μπορεί να παρέχει πάρα πολλά εχέγγυα και βιβλία  αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για προβολές στους μαθητές αλλά και ευρύτερα να δίνει δανισμούς με βιβλία στην τοπική κοινωνία. Με τα εγκαίνια σήμερα λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης Γυμνασίου και λυκείου Κολυμπαρίου  έχουμε στην ουσία και τα επίσημα εγκαίνια που έχουν καθίσει περίπου 1,5 χρόνο γιατί το σχολείο έχει ολοκληρωθεί το προηγούμενο διάστημα με μια πλήρη ανακατασκευή όπου ο Δήμος είχε εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της ανακατασκευής του και υποχρεωθήκαμε να μετακινήσουμε  τους μαθητές και τους καθηγητές στο συγκρότημα στον Ταυρωνίτη για όσο διάστημα γινόταν εδώ τα έργα. Αναγκαστήκαμε μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε και ιδίους πόρους από τον Δήμο Πλατανιά για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα και είμαστε σήμερα σε ένα συγκρότημα το οποίο ξεπερνά τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα όπως είναι εδώ το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου και Γυμνασίου Κολυμπαρίου το οποίο πλέον έχει τα εχέγγυα όσον αφορά την υποδομή του προκειμένου να παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς μας να έχουν ένα επίπεδο σε ότι αφορά τις διαδικασίες της εκπαίδευσης. Είναι άλλο ένα σχολείο το οποίο ο Δήμος έχει στην ουσία  ανακατασκευάσει εκ βάθρων και συνεχίζει φυσικά και τώρα με την ενεργειακή αναβάθμιση που κάνει στα υπόλοιπα σχολικά μας συγκροτήματα”.    

Ηλίας Ι. Κάκανος   

Εξωτερική όψη του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου ΚολυμπαρίουΣτιγμιότυπο από τον Αγιασμό προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου και καθηγητού Γεωργίου  Σπανουδάκη
Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη μία μαθήτρια  και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή
Η καθηγήτρια Μαρία Φρονιμάκη με την μαθήτρια Κατερίνα Καλαιτζάκη της Γ’ Λυκείου πέρυσι και πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου που πρωτοστάτησε για την ανασύσταση της βιβλιοθήκης.


Διάφορα άλλα στιγμιότυπα από την εκδήλωση

…………………………………………………………………………………………….

Μεγάλη ευκαιρία για τους Χανιώτες… στο τουριστικό κατάστημα  “Ερωτόκριτος” που ξεπουλάει! 

Στο κατάστημα μας στην Αγία Μαρίνα οι τιμές παραμένουν ασυναγώνιστες και με αφορμή την αλλαγή του καταστήματος σε εμπόρευμα, κάνουμε σε όλα μας τα είδη έκπτωση 40%. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος. Τηλ. 6979457191 και 6906020120

Άριστη ποιότητα, φιλικές τιμές και γρήγορη εξυπηρέτηση. Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/Bakery.Maladakis/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com