Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ – Παγκρήτια ημερίδα αδειούχων εγκαταστατών υδραυλικών

Σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο των υδραυλικών έχει η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Κρήτη, όπως επισημάνθηκε στο περιθώριο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στις 11 στα Χανιά στην αίθουσα ομιλιών του Επιμελητηρίου Χανίων υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Θερμουδραυλικών Χανίων.

Οι αδειούχοι εγκαταστάτες υδραυλικοί συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο Κρήτης. Στο κάλεσμα αυτό εκτός από τις Διοικήσεις των Σωματείων της Κρήτης, ανταποκρίθηκε  και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΒΥΕ) και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτριος Βαργιάμης εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης που πλήττει τον κλάδο.

«Τα Θέματα που θα συζητηθούν» μας είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμουδραυλικών Νομού Χανίων κ. Κωνσταντίνος Λιμογιάννης» αφορούν τη δημιουργία περιφερειακού συμβουλίου, την ασφάλεια αστικής ευθύνης, τον συντονισμό και τη λήψη αποφάσεων για κοινές δράσεις των τεσσάρων σωματείων της Κρήτης καθώς και ο προβληματισμός μας για το αν πρέπει και πόσοι θέλουν να έχουν εθελοντικά μια βοηθητική ιδιωτική ασφάλεια υγείας, αφού ο Οργανισμός που είμαστε ασφαλισμένοι ως επαγγελματίες δεν μας παρέχει ουσιαστική κάλυψη, είναι καθαρά φοροεισπρακτικός».

Στον χώρο της οικοδομής εστίασε τις βασικές αιτίες πτώσης των εργασιών του κλάδου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Βαργιάμης υπογραμμίζοντας ότι « η οικοδομική δραστηριότητα στην Κρήτη έχει πέσει στο 85 με 90% κάτω και είναι γνωστό πως όταν κτίζεται μια οικοδομή απασχολούνται γύρω στα 200 επαγγέλματα οπότε είναι αυτονόητο το πόσο αρνητικά έχει επηρεάσει την εθνική οικονομία αυτή η κατάσταση. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός της ανάπτυξης της  οικοδομής μέσα από ένα στρεβλό καθεστώς. Ήρθε και η οικονομική κρίση που πολλαπλασίασε τα προβλήματα σ’ εμάς ενώ καταργήθηκαν πολλά άλλα επαγγέλματα. Είναι ανάγκη να καταλάβει ο πολιτικός κόσμος της χώρας που βρισκόμαστε. Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για να ορθοποδήσουμε».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας: « Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι αυτή που στηρίζει την εθνική οικονομία και ότι το 85% των θέσεων εργασίας παράγονται μέσα από τη μικρομεσαία επιχείρηση. Το κράτος χάνει με το ισχύον καθεστώς που αναγκάζει πολλούς συναδέρφους να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός Ελλάδας».

Γιάννης Η. Κάκανος

image0146

Στιγμιότυπο από την ημερίδα

image0137

Οι πρόεδροι Κωνσταντίνος Λιμογιάννης και Δημήτριος Βαργιάμης 

10

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com