Ανακοίνωση

Στο Δήμο Χανίων η λαϊκή αγορά με το νέο νομοσχέδιο…

 

Στις Δημοτικές Αρχές περνά εξ ολοκλήρου η αρμοδιότητα γα θέματα λαϊκών αγορών με νέο νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου. Θετικοί εμφανίζονται στην εξέλιξη αυτή παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών των Χανίων. Όπως εξηγούν, αναλαμβάνουν όλες τις αρμοδιότητες οι Δήμοι, ενώ πριν την ψήφιση του ήταν συναρμόδια και η Αντιπεριφέρεια.

Με την προχθεσινή μας επίσκεψη στη λαϊκή του Σαββάτου μιλήσαμε και με τους δύο προέδρους, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες αρχαιρεσιών για συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων και εκλογή προέδρων.

Ο πρόεδρος των παραγωγών αγροτικών προϊόντων Κωνσταντίνος Καψωμενάκης αφού αναφέρθηκε  στη διενέργεια εκλογών που  «πρέπει να γίνονται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με το καταστατικό» αλλά, όπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει ενδιαφέρον από συναδέλφους που να θέλουν να συμμετέχουν στη διοίκηση», αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο τονίζοντας: «Με το νέο νομοσχέδιο, που οι αρμοδιότητες είναι αποκλειστικά του Δήμου Χανίων, ασφαλώς θα είναι πάρα πολύ καλύτερα από πρώτα, παρά του ότι δεν είχαμε προβλήματα ούτε με τους προηγούμενους ούτε με τους σημερινούς, αλλά ξέρουμε πλέον ότι ο Δήμος έχει την αποκλειστική διαχείριση της λαϊκής αγοράς».

Καταλήγοντας ο κ. Καψωμενάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους δρόμους στις γειτονιές, αλλά και με το παραεμπόριο που γίνεται έξω από τη λαϊκή αγορά.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το τμήμα των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία ένταση μεταξύ ορισμένων πωλητών κάτι που  ο πρόεδρός τους κ. Σταύρος Μαρκουλάκης δεν παραδέχθηκε υπογραμμίζοντας: « Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας καμία απολύτως φασαρία. Το σωματείο των εμπόρων κάνει αρχαιρεσίες κάθε τρία χρόνια και φέτος λήγει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά σύμφωνα με το καταστατικό μπορούμε μετά από Γενική Συνέλευση να πάρουμε παράταση έναν χρόνο ακόμα».

Σε ερώτηση για τη νέα μεταρρύθμιση που οι αρμοδιότητες, σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο, μεταφέρονται αποκλειστικά στο Δήμο, ο κ. Μαρκουλάκης δήλωσε: «Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα  με τη νέα Δημοτική Αρχή. Η συνεργασία μας είναι καλή και προσπαθούμε να μην δημιουργούμε προβλήματα στους κατοίκους των γειτονιών που μας φιλοξενούν διατηρώντας με όλους καλές σχέσεις. Με την ευκαιρία αυτή κάνουμε ακόμα μια φορά γνωστό στο Χανιώτικο λαό να στηρίζουν τους ντόπιους  εμπόρους, τους παραγωγούς, να στηρίζουν τα προϊόντα  τα δικά μας προς όφελος της ντόπιας οικονομίας». 

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Στιγμιότυπα από τη λαϊκή αγορά, παραγωγών και εμπόρων στα Χανιά με τους προέδρους των. Πάνω είναι ο κ. Καψωμενάκης και κάτω ο κ. Μαρκουλάκης 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com