Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ – Μικρή συμμετοχή στην ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού

eparxiakofos0027

Την κωμόπολη του Καστελίου επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριος Κρεμαστινός για πολιτική συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων και η Δημοτική Οργάνωση Κισάμου στην αμφιθεατρική αίθουσα του Δημαρχείου. Η τοπική κοινωνία – όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που τραβήξαμε – δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, παρά του ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ένα πρόσωπο σεβαστό…     

Τον πρώην υπουργό υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Κισάμου ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης και πολιτευτής Γιάννης Κουρτάκης, ο αντιδήμαρχος Κισάμου Μανώλης Ξυπολιτάκης,  η γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης,  οι πρώην δήμαρχοι Κισάμου Αντώνης Σχετάκης και Ανδρέας Βαρουχάκης,  ο πρώην αντιδήμαρχος Κισάμου Μιχαήλ Μουντάκης, ο πρώην πρύτανης και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Μουντάκης, η πρόεδρος Σωματείου ΑµΕΑ Χανίων  Αμαλία Μπασιά και λιγοστοί άλλοι.  

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε πρώτα σε θέματα υγείας που αφορούν τα  καρδιακά νοσήματα, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι στην Κρήτη με πρόσκληση της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων για μία επιστημονική εκδήλωση  που είναι αφιερωμένη στο πώς θα αποφύγουμε το έμφραγμα το οποίο είναι η πρώτη αιτία θανάτου το πληθυσμού μας και αν θέλετε και του πληθυσμού όλης της Ευρώπης και της Αμερικής, όλων των προηγμένων χωρών και ως αιτία θανάτου συγκεντρώνει και τα φώτα της επικαιρότητας κάθε φορά. Σήμερα με τη σύγχρονη καρδιολογία που πραγματικά έχει κάνει τεράστιες προόδους,  το έμφραγμα μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό…».

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τη σημερινή κεντροαριστερά και για το αν προβλέπει εντός του 2017 να γίνουν εκλογές, σημείωσε τα εξής: «Η αριστερά είναι ένας ορισμός ομιχλώδης όπως είναι αυτό που λέμε, πρέπει να ρίξεις φως, για να δεις ποια είναι η κεντροαριστερά γιατί πρέπει να προσδιορίσεις πρώτα ποια είναι αριστερά δηλαδή είναι η σημερινή κυβέρνηση είναι αριστερά; Αυτό είναι το ένα ερώτημα. Βέβαια, οι αριστεροί που αποχώρησαν λένε ότι δεν είναι. Εάν πούμε ότι αυτοί που έφυγαν είναι αριστερά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά κάποιο τρόπο κυβερνά την Ελλάδα με ακραίο δεξιό κόμμα, με υπουργούς ακραίους δεξιούς, είναι αριστερά; Αυτό είναι το ερώτημα. Και αν λοιπόν δεν είναι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ποια είναι αριστερά και ποια είναι κεντροαριστερά. Τα πράγματα είναι μπερδεμένα σήμερα, ο κόσμος μπερδεύεται περισσότερο».

Ο ίδιος επίσης επεσήμανε ότι « το έργο της κυβέρνησης δεν είναι θετικό και όπως ξέρουν όλοι αυτά για τα οποία ήρθε, όχι μόνο δεν τα φέρει σε πέρας, αλλά κάνει τ’ αντίθετα. Πάντα, βέβαια, οι πολιτικοί λένε λόγια τα οποία δεν τα κάνουν και αυτό το ξέρει ο κόσμος, αλλά να εκλέγεσαι και να κάνεις το αντίθετο από αυτό που έχεις πει αυτό είναι πράγματι μοναδικό».

Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε  επίσης: «Aπεχθάνομαι την πολιτική και για αυτό στο Πανεπιστήμιο τόσα χρόνια δεν διεκδίκησα ποτέ διοικητική θέση. Στον δρόμο μου συνάντησα τον Ανδρέα Παπανδρέου και γνωρίστηκα μαζί του 8 χρόνια και παρά την πίεση του να πω έτσι για να μπω στην πολιτική δεν μπήκα. Όταν έγινα υπουργός ήμουν εξωκοινοβουλευτικός γιατί δεν είχα δεχθεί τη θέση του βουλευτή επικρατείας. Στη συνέχεια, το 2000, ο Σημίτης με πίεσε πολύ  και τελικά είπα ναι, αλλά μόλις εκλέχτηκα βουλευτής έφερε στη βουλή τη νομοθεσία για το ασυμβίβαστο και αμέσως πήρα την απόφαση και έφυγα από την πολιτική. Επανήλθα ξανά το 2009 μετά από πίεση τώρα του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ξέρω αν έκανα λάθος ή κακό, αλλά ουσιαστικά αυτή η πολιτική με εκλογή μου είναι από το 2009».

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα που δεν είναι εύκολο να ξαναγεννηθεί όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αν θέλετε να προχωρήσω κα να πω και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, από πλευράς συντηρητικής παράταξης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γεννιούνται κάθε μέρα στην πολιτική. Άρα, λοιπόν, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια τέτοια προσωπικότητα. Είναι κρίμα που στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα δεν βρίσκεται στη ζωή γιατί είμαι βέβαιος ότι αν υπήρχε, οι χειρισμοί του θα ήταν διαφορετικοί».

Για το αν προβλέπει να γίνουν εκλογές εντός του 2017 ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι «μετά Χριστό προφήτης δεν υπάρχει. Το πιθανότερο είναι να μην γίνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα επειδή είναι το πιθανότερο. Γιατί το λέω αυτό;  Διότι πρώτα απ’ όλα δεν το θέλει η κυβέρνηση καθόσον δημοσκοπικά δεν  είναι σε καλή κατάσταση. Άρα, γιατί να προκηρύξει εκλογές. Το δεύτερο είναι ότι οι εκλογές θα χειροτερέψουν την οικονομία, δεν θα την βελτιώσουν. Τι θα έχουμε την επόμενη των εκλογών. Το τρίτο είναι, εάν γίνουν εκλογές και προκύψει μια άλλη κυβέρνηση δεν θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα όπως το 2012 με τον Σαμαρά; Μα και αυτοδύναμη να προκύψει η επόμενη κυβέρνηση πάλι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Αυτοδύναμη ήταν και η κυβέρνηση το 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου με 165 βουλευτές. Τι έκανε; Έπεσε. Οι καταστάσεις που περνά σήμερα η χώρα είναι οικονομικά δραματικές και χρειάζεται μια κυβέρνηση υπέρβασης, δηλαδή από το 2009 που εγώ εκλέχτηκα βουλευτής, το λέω αυτό, δεν μπορεί ένα κόμμα μόνο του να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση διότι οι δανειστές είναι σκληροί και ζητούν τα πάντα και κάθε φορά που ένας διαπραγματεύεται, ένας άλλος περιμένει να πάρει τη θέση αυτού που διαπραγματεύεται. Άρα, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό έχουμε και σήμερα όταν δηλαδή ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου όλοι έλεγαν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο. Και τι έγινε; Ήρθε ο Σαμαράς και ακολούθησε έναν χειρότερο δρόμο και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε έναν ακόμα πιο χειρότερο δρόμο. Άρα, λοιπόν, που είναι οι νέοι δρόμοι που θα ακολουθούσαμε για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο;  Ελπίδα υπάρχει αλλά πρέπει να υπάρξει σύνεση πολιτική και σύνεση από τον κόσμο. Όσο πιο γρήγορα τα καταλάβουμε αυτά τα πράγματα τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας, αλλιώς, θα ταλαιπωρούμαστε».  

 eparxiakofos0028

 eparxiakofos0029

eparxiakofos0030 eparxiakofos0031 eparxiakofos0032 eparxiakofos0033 eparxiakofos0034 eparxiakofos0035

i-taftotita-gia-tin-efimerida-ke-se-aftokolita

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com