Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: Παρουσιάστηκε ο τέταρτος τόμος του “Εν Χανίοις”

Ο 4ος τόμος της επίσημης ετήσιας έκδοσης του Δήμου, το “Εν Χανίοις” , παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Αναμφισβήτητα, το “Εν Χανίοις” είναι ένα θαυμάσιο σε εμφάνιση και ύλη βιβλίο που πρέπει να κοσμεί τις βιβλιοθήκες όλων των Χανιωτών. Μέσα, λοιπόν, από την πληθώρα ιστορική ύλη που περιέχουν οι 352 σελίδες του, καταγράφουμε, συμβολικά ένα μικρό μέρος από το κεφάλαιο του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοχάρη Δετοράκη, το οποίο, αφιερώνεται, μεταξύ άλλων δύο κορυφαίων εργατών των Κρητικών Γραμμάτων, τον παλαιότερο της εκλεκτής τριάδας, τον αείμνηστο Στέργιο Σπανάκη. “ Ο Στέργιος Σπανάκης υπήρξε ίσως για την Κρήτη ο τελευταίος εκπρόσωπος ενός ιδιάζοντος τύπου πνευματικού ανθρώπου, που, στην υλόφρονα  εποχή μας, έχει εκλείψει σχεδόν παντελώς. Ήταν ο λόγιος που αναδείχθηκε με αυτοδύναμη προσπάθεια και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του με θρησκευτική ευλάβεια και με αφοσίωση αφιερωμένου λάτρη στην έρευνα της Κρητικής ιστορίας και ζωής, Με μόνα εφόδια την ακμαία ενορμητική δύναμη, την ακαταπόνητη εργατικότητα και τη μέχρι λατρείας αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, μπόρεσε να ξεπεράσει τα πάμπολλα και για τους πολλούς ανυπέρβλητα εμπόδια της μακρόχρονης ζωής του και να δώσει στην επιστήμη και στην πατρίδα του καρπούς πλούσιους και πολύτιμους…” 

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Ελένη Δημοτάκη

    Συγχαρητήρια Στους Χανιώτες και στις Χανιώτισες συγχαρητήρια και στο Επαρχιακό Φώς από Καρδιάς σας ευχαριστώ γιατί τιμάται τα Χανιά μας και την Κρήτη μας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com